„Ve čtvrtek 17. března zemřel můj kamarád Roman Pikl. Určitě si ho pamatujete z filmu Discopříběh. Mihl se ještě i v Discopříběhu 2, a dokonce měl hrát i ve filmu Proč. Škola byla bohužel tehdy proti...“ oznámil smutnou zprávu na sociální síti hercův kamarád Martin Smolík.

„Byl to citlivý člověk se srdcem na dlani, muzikant, kamarád. Hodně lidem bude chybět. Sbohem, Romane,“ dodal Piklův kamarád. Konkrétní datum a místo posledního rozloučení s Romanem Piklem s ohledem na jeho rodinu neprozradil.

Stejně ani to, na co a jak hvězda z Discopříběhu zemřela. Blesk ale zjistil, že od puberty trpěl problémy s plícemi! „Vím, co ho trápilo, ale nepřísluší mi o tom mluvit. Pohřeb bude v rodinném kruhu, ale protože rodina nestojí o publicitu, s ohledem na ni nebudu více prozrazovat,“ řekl Blesku Piklův kamarád. „Byl to úžasný chlap, který nade vše miloval svou dceru,“ dodal.

Co na to kolegové z Discopříběhu?

Jaroslav Soukup (69), režisér: „Smutnou zprávu jsem bohužel zaregistroval. Netuším, co se mu stalo, protože jsem ho neviděl od toho natáčení. Byl to normální veselý kluk, neherec. A stejně jako ostatní neherci ve filmu měl přirozené kouzlo. Jeho předčasný skon mě opravdu mrzí.“

Jaroslava Stránská (46), představitelka kadeřnice Jitky: „To je strašný. Jsem z toho v šoku. Byli jsme v kontaktu přes sociální síť. On byl totiž často nemocný. Vždycky říkal, že si jde lehnout do nemocnice. Já jsem se ho nechtěla ptát, co mu je. Jen vždycky napsal – hele, už jsem zase tady! Chtěl, abych mu moderovala ples pro dceru, co měla v Plzni, to bylo loni. Teď mě mrzí, že to nevyšlo.“

Filmová místa: Rozhovor s Romanem Piklem si můžete přečíst zde>>>

Fotogalerie
11 fotografií