Když spolumoderátor Adely Sajfa na začátku oznámil, že to bude trvat čtyři hodiny, protože je devatenáct kategorií, brali to všichni jako vtip. Po dvou hodinách všem v hledišti Slovenského národního divadla došlo, že to vtip není. A co víc, že se z hlediště dostanou jen v případě ohrožení života, protože přímý přenos vysílala veřejnoprávní televize, takže žádné reklamní bloky, které většina využívá k návštěvě toalety, baru nebo odchodu do nedalekého podniku, kde při skleničce počká na afterparty.

Ale zaplať komukoliv, kdo moderování cen OTO 2015 svěřil Adele Banášové a jejímu kolegovi z rádia Sajfovi. A ještě tomu, kdo vymyslel a natočil doprovodné medailonky. Ale na druhou stranu, kdo může říct, že si ve společnosti slovenské smetánky dal šlofíka.

Adela svými bystrými postřehy, vtípky nebo narážkami na svého kolegu Sajfu, který ještě žádného Ota nevyhrál, držela pozornost všech v hledišti. A to během večera převzala tři ceny – nej moderátorka TV programu, pořad roku – Chart show a stala se absolutní vítězkou. Salvu smíchu vyvolávaly i předtočené spoty k nominovaným. Video, v němž Adela se Sajfou sedí v autě, které získá vylosovaný divák, a parodují známé hity, bylo vrcholným číslem.

Oba byli nazí.
Autor: reprofoto TV Jednotka

Po třech hodinách moderování Banášová netajila, že ji na vysokých podpatcích bolí nohy. A tak na afterparty přišla bosá.

Netuším, kdo je autorem scénáře večera, ale chytře vypustil četná doprovodná vystoupení, protože to by se OTO lehce převalilo do ranních zpráv, které v neděli začínají v 5:10. A ještě jedna rada na závěr, děkovné řeči vítězů by měly mít 30 sekund, protože někteří děkovali praprarodičům a sousedům z Petržalky.