Sotva se Jiří Bartoška dostal v létě z nejhoršího a po vyčerpávající chemoterapii mu opět narostly vlasy, vrhl se herec po hlavě do práce. V novém filmu Teorie tygra se ujal hlavní role veterináře Jana, který se po letech s manželkou Eliškou Balzerovou rozhodne začít žít vlastní a svobodný život. Donutí ho k tomu sebevražda tchána, kterého k ní dohnala babička Iva Janžurová.

Ženy si berou tygra, aby postupem času z něj udělaly králíka, kterému se nasype trochu toho krmiva, ale hned se mu zavřou vrátka, aby ho náhodou nenapadlo hrát si mimo králíkárnu na tygra. A o tom se snažíme vyprávět náš film. To je velice zjednodušená charakterizace postavy Jana a byl bych rád, kdyby se to povedlo,“ řekl ke své roli Bartoška ještě před začátkem natáčení.

Režisér Radek Bajgar měl od první chvíle jasno v tom, že právě Bartošku obsadí do hlavní role. Na spolupráci se pánové domluvili už před třemi lety. Jenže Bartoška pak onemocněl rakovinou a režisér se rozhodl počkat. Do natáčení se vrhli v létě, kdy byl Bartoška znovu v plné síle. Ani po prodělané nemoci se však nevzdal své největší neřesti – cigaret. Do českých kin se snímek podívá už v březnu 2016.

Fotogalerie
6 fotografií