I když se stále natáčí v duchu klasiky, o princeznách se to už tak říct nedá. Alespoň to platí o nových vánočních pohádkách, které letos připravila na tři sváteční večery Česká televize.

Kromě Evy Josefíkové(25) se v hlavních rolích objeví pro diváky zcela neznámé herečky, jako je Eliška Jansová (23) a Slovenka Dominika Zeleníková (25), která si v pohádce zahraje zcela poprvé...

Princezna č. 1: Eva Josefíková (25)

Pohádka: Korunní princ

Náhrada za: Popelka Libuše Šafránkové (62)

„Velmi mě překvapilo, že mě v mém věku do role princezny ještě někdo obsadil. Každopádně jsem byla ráda, že si mě režisér Karel Janák vybral a že mi dal možnost podílet se na vánoční pohádce,“ svěřila se Eva, která ze všech princezen nejvíc miluje právě Popelku, které je podobná.

Eva Josefíková (25) hraje princeznu v Korunním princi.
Autor: Foto: archiv ČT, archiv Blesku

Princezna č. 2: Eliška Jansová (23)

Pohádka: Svatojánský věneček

Náhrada za: Jasněnka Michaely Kuklové (47)

Protože Eliška vystudovala matematicko-fyzikální gymnázium, odrazilo se to i na její princezně Verunce. „Takže mi to nedalo, a dokonce jsem si příklady ve scénáři přepočítala, aby to sedělo,“ práskla na sebe vášnivá počtářka.

Eliška Jansová hraje v pohádce Svatojánský věneček.
Autor: Foto: archiv ČT, archiv Blesku

Princezna č. 3: Dominika Zeleníková (25)

Pohádka: Johančino tajemství

Náhrada za: Lada Marie Kyselkové (80)

Představitelka Johanky je největší překvapení. Jde totiž o Slovenku, která je extrémně plachá. „Je to moje pohádková premiéra, takže se patřičně třesu a mám trému,“ svěřila se Dominika, která se ale pro pohádku přímo narodila.

„S maminkou se o Vánocích díváme pořád na ty samé pohádky, které nás nikdy nepřestanou bavit, i když je známe nazpaměť. Soutěžily jsme, která z nás zná víc replik,“ prozradila.

Dominika Zeleníková (25) si zahrála princeznu v pohádce Johančino tajemství.
Autor: Foto: archiv ČT, archiv Blesku

Fotogalerie
6 fotografií