„Byl to vlastně jenom nápad o tom, že si ufouni přiletí pro babičku, kterou s sebou vezmou do vesmíru jako vzorového člověka. Tenkrát už to opravdu bylo s velkým časovým odstupem od třetího dílu, takže pár lidí mezitím odešlo, ale nebylo to ještě nijak masové, a hlavně Helena Růžičková, Jiří Růžička nebo Luděk Kopřiva byli naživu, takže to nebyl problém,“ popisuje ranou fázi příprav filmu Markov.

Proč ale vše nakonec ztroskotalo? Kvůli roztržce mezi dvěma nejdůležitějšími pilíři komedie! „Povím vám drb. Zdeněk se nepohodl s Helenou Růžičkovou, nevím kvůli čemu přesně, a říkal mi, že moc nechce, aby v tom hrála. A co teď? Já mu řekl, že to není problém, že to začne tím, že Helena s Jirkou jedou na pole v tom svým gazíku, najednou se objeví létající talíř, oni po něm koukají, vjedou na železniční přejezd a smete je vlak. No a bude to,“ prozradil Markov. „Jenže Helena se to dozvěděla a udělala všechno pro to, aby se čtvrtý díl netočil…“ 

Scenárista se podílel i na vzniku dokumentu z produkce TV Blesk Slunce, seno, 30 let, který v neděli s velkým úspěchem odvysílala televize Prima – dopoledne jej sledovalo téměř dvě stě tisíc diváků. Velkého úspěchu dosáhl i další dokument Blesku 40 let s Chalupáři, který taktéž v neděli v poledne vysílala Nova. Na ten se koukalo dokonce 280 000 diváků.

Fotogalerie
6 fotografií