„Měl jsem snad všechny. Tlustou, prsatou, plochou, malou, velkou, dvě sestry i maminku s dcerou. Černošku, Číňanku, Japonku i farářku,“ říkal Jan Domabyl, který byl mimo jiné ozdobou pražských Plesů v Opeře. Žádné další sexuální dobrodružství už ale do své sbírky nepřidá.... Poslední rozloučení s největším milovníkem Česka se konalo minulé úterý v pravé poledne ve strašnickém krematoriu.

Zůstali po něm pouze syn Robert a dcera Eva. Domabylova žena Hilda zemřela před dvěma lety. Tehdy rozdal svůj nemalý majetek, který vydělal jako obchodník v Austrálii, dětem a rozhodl se, že zůstane v Praze, kde žil až do smrti. Sexuální apetit ho neopustil ani v pokročilém věku. I v třiadevadesáti letech si občas zašel na privát za nějakou prostitutkou, ale sám přiznal, že už mu vše nefunguje jako dřív. Mysl měl však stále svěží a byl společensky aktivní. V únoru se účastnil jako nejstarší člověk Plesu v Opeře, kde se zalíbením pozoroval dámy ve večerních róbách a chválil jejich půvaby.

Na romantické namlouvání však nikdy nebyl. Vždycky šel na věc zpříma. „Jsem šťastně ženatý, ale rád bych se s vámi vyspal,“ oslovoval ženy. Poté, co někdy přidal i nabídku jistého finančního bonusu, polovina jinak počestných a povětšinou zadaných žen s ním prý opravdu šla.

Sexbyznys

Když jej osud zavál jako emigranta po únoru 1948 do Austrálie, spojil příjemné s byznysem a založil inzertní noviny pro ty, kteří si chtějí splnit svoje sexuální sny. Svoji práci bral hodně vážně, pravost inzerátů často osobně prověřoval.

„Zazvonil jsem u nich doma a zeptal se manžela: Opravdu chcete, aby s vaší paní souložil další muž? Když souhlasil, rozepnul jsem si pásek u kalhot a řekl: „Tak já vám ji ošu...,“ svěřil se Nedělnímu Blesku Domabyl.

Svoji filozofii, že láska a sex jsou dvě odlišné věci, se snažil rozšířit mezi ostatní lidi. A tak začal pořádat v Austrálii swingers párty pouze pro páry. Všichni se museli svléknout a poté společně souložili. „Nikdo si s nikým nepovídá, jde tam jenom o sex,“ tvrdí Domabyl, který se pyšní tím, že za jednu takovou noc vystřídal i osm sexuálních partnerek.

Jak to na takových akcích chodí? „Na někoho sáhnete, začnete ho hladit, a když vám dotyčný dá ruku pryč, tak už ho necháte být. Kdo to porušuje, musí odejít,“ vyprávěl.

Panictví

Až do jeho dvaceti šesti let přitom nic nenasvědčovalo, že se z něj stane největší kanec Česka. Narodil se 8. března 1920 řeckořímskému zápasníkovi a krásné Židovce. Ve dvou letech mu zemřel tatínek na tyfus a on s maminkou zůstal na všechno sám. Máma se o něj nemohla starat, protože tehdy ženy nedostávaly finanční příspěvky.

Nastěhoval se k ní až v osmi letech, když se jí podařilo sehnat byt. Po základní škole šel studovat obchodní školu a tam se cítil jako ryba ve vodě. „Prodával jsem spolužákům pera, tužky atd. Věci jsem kupoval levně ve velkoobchodě. Tehdy mě zajímal jenom kšeft,“ říká, i když přiznává, že o panictví přišel ve třinácti letech se starou prostitutkou v parku. Stálo ho to pět korun.

Po skončení školy začal prodávat aparáty pro nedoslýchavé. Později se stal společníkem majitele podniku. Hodně cestoval po světě a otvíral pobočky po Evropě, takže každou chvilku bydlel v jiné zemi. V roce 1938 se kvůli německé okupaci přestěhoval do Jugoslávie, tam se oženil s dívkou Irmou a po roce se jim narodila dcera Nelly.

Po válce se s rodinou přestěhovali do Prahy a v roce 1946 Irma potratila a zemřela na tuberkulózu.

Známí se nemohli dívat na to, jak se Domabyl trápí, tak mu dohazovali různé vdané paničky. Jenže on chtěl chodit ven i večer tancovat. Tehdy mu domluvili slečnu, která je prý počestná. Po tanci následoval sex. Domabyl byl překvapen. „Mám snoubence, kterému nechci dát, aby si mě rychleji vzal,“ vysvětlila mu dívka, která měla na nose škrábanec od kočičky.

Druhý den šel Domabyl tancovat na maškarní ples, kde opět potkal slečnu s maskou a škrábancem na nose. „Sáhl jsem jí na prsa i pod sukni a o půlnoci, když sundala škrabošku, jsem zjistil, že to je úplně někdo jiný. V tu chvíli mi došlo, že svést dívku je snadné,“ vzpomíná na své prozření Domabyl.

Hilda

„Pak už to šlo samo. Stačilo se nebát a jít rovnou na věc,“ říká sběratel sexu, který ale brzy zjistil, že ženy chtějí vztah, svatbu a chtějí být pro muže tou jedinou. Po třech letech sexuálních orgií se odstěhoval do Austrálie a tam potkal dívku, která nežárlila.

Jmenovala se Hilda. Bylo mu 29 let a on si přesně pamatuje okamžik, kdy se do ní zamiloval. „Jednou u nás přespala kamarádka z Prahy. Na posteli ležela Hilda, já a kamarádka. Tu jsem šu..l a během toho jsem se líbal se svou ženou. Tehdy jsem se do ní zamiloval,“ vzpomínal Domabyl. Vzali se v roce 1950. Poté se jim narodil syn Robert a do dvou let hned dcera Evička.

Domabyl založil erotický časopis, vlastnil sexshopy a začal pořádat swingers party. Ve svých novinách Searchlight psal také o nevěstincích po celém světě a také nevěstince navštěvoval. Jeho jediným přáním při výběru dívky bylo: „Musí ji mít chlupatou.“

V roce 1987 Domabyl dostal výroční cenu za služby prokázané v oblasti swingingu v Austrálii.

Alkoholu se prý nikdy ani nedotkl a kouření nechal ve čtyřiceti, protože mu doktor řekl, že když bude takhle kouřit dál, tak nebude moct už za rok šu..t.

Fotogalerie
9 fotografií