Najednou mi došel benzín,“ přiznal Martin Preiss v rozhovoru pro týdeník Téma, proč skončil v psychiatrické léčebně. Trpěl depresemi a stavy úzkosti. Dohnaly ho k tomu pocity, že je neúspěšný, nemá tolik peněz jako jeho kolegové z branže, nebyl vyrovnaný. Zkrátka se dostal do bodu, kdy už nevěděl, jak jít v životě dál.

Jeho deprese trvaly celý loňský podzim a Preiss je začal řešit alkoholem. K tomu bral prášky na spaní. Manželka mu jeho pití samozřejmě vyčítala a často se kvůli tomu hádali. A jedna hádka málem skončila sebevraždou.

Doma došlo k běžnému konfliktu, po kterém moje žena i s dětmi odjela. Samozřejmě v tom hrál roli můj alkohol. Mluvili jsme spolu pak po telefonu a ona v afektu řekla, že pokud mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se seberu a jdu se rovnou do lesa pověsit. A já řekl, že teda jo, a opravdu jsem odešel z domu,“ přiznal herec.

Video
Video se připravuje ...

Preiss na psychiatrii kvůli sebevraždě! A Miss bouraly! Blesk TV

Jenže se chtěl jen projít a jeho manželka se mezitím vrátila domů, kde už Martin nebyl, a zalarmovala policii. Poté strávil týden v blázinci a následně vyhledal protialkoholní sanatorium. „Strávil jsem tam dva a půl měsíce,“ podotkl Preiss. Po návratu z léčebny začal točit seriál Doktoři z Počátků a kolotoč úzkostí se rozběhl znova.

Po návratu se pak znova navalí všechny ty problémy každodenního života a člověk se pak dokáže složit z úplných maličkostí. Došlo to tak daleko, že jsem si řekl, že to neustojím. Samozřejmě že první, co člověk udělá, je, že sáhne po flašce. Tak jsem si řekl, že si dám výjimečně frťana. Pochopitelně u jednoho frťana nezůstalo a zase nastal propad. Do léčebny jsem se vrátil na dalších čtrnáct dní,“ dodal Preiss, kterému se kvůli chlastu málem rozpadlo i manželství.

Fotogalerie
6 fotografií