Petr Jákl se ve svém filmu Ghoul inspiroval případem zvráceného ukrajinského kanibala Andreje Čikatila, známého také jako rostovský řezník, který v letech 1978-1990 zavraždil přes padesát lidí (hlavně žen a dětí), které po zabití částečně snědl. Čikatilo byl za své šílené zločiny odsouzen k trestu smrti, který byl vykonán v roce 1994 zastřelením ranou za pravé ucho. Jeho brutální příběh se nyní díky českému režisérovi, který nadchl Američany, dostane na filmová plátna.

Protože se film natáčel na autentických místech, dopadala na herce ponurá atmosféra. Někteří to během natáčení chtěli dokonce vzdát. To byl také případ natáčení sexuální scény v chatrči uprostřed ukrajinských lesů. Alkohol a dva mladí lidé, které spojil pod vlivem okolností zvířecí chtíč, jenž skončil živočišným sexem. Dvojici herců ale prostředí rozhodilo natolik, že se scénu málem nepodařilo natočit.

Video
Video se připravuje ...

Kanibalové na Ukrajině? První opravdu strašidelný český horor! abl

Dodnes netuším, co se stalo představitelce Kataríny Alině, ale přímo na place dostala po prvním pokusu o natočení této scény záchvat pláče. To se okamžitě přeneslo i na jejího hereckého partnera, kterého situace v temném prostředí paralyzovala, a vzal si do hlavy, že za její stav může on,“ nechal se slyšet Petr Jákl.

Drsná erotická scéna tak byla v ohrožení, protože se dlouho nedařilo dvojici mladých herců zklidnit. Nakonec se ale povedlo dramatickou pasáž, která v sobě skrývá tajemství spjaté s příběhem, úspěšně dotočit. Česká premiéra filmu, který byl už prodán do americké distribuce, je naplánována na 26. února.

Fotogalerie
15 fotografií