"Možná že to neznáte, a to buďte rádi: ten pocit, když si odemknete, otevřete a vidíte, že vás někdo vykradl. Vidíte ty pootvírané skříně a ty vyházené šuplíky, do kterých ukládáte ty nejosobnější věci," napsal Michal Horáček na svém Facebooku.

Zloději z bytu odnesli všechno drahé vybavení, včetně věcí, které už se nedají nijak nahradit a měly pro muzikanta velkou hodnotu. "Třeba zpěvový mikrofon DPA d-facto sériového čísla 3111874," postěžoval si.

I přes nepříjemný zážitek a vpád do soukromí se Horáček snaží na věc dívat se svým osobitým nadhledem. "Člověk se naučí oddělit ,tragické′ od jen ,nepříjemného. Nikomu se nic nestalo, de facto jsem jen přišel o nějaké předměty. Obávám se, že ve stejný den se spoustě lidí přihodilo něco, co je mnohem víc než jen nepříjemné," popsal své pocity.

"Dá se na to dívat i takhle: ukradli sice ty drahý věci, ale plyšáka jménem Okánek, který stál pár korun, ale Julinka (Horáčkova dcera, pozn. red.) ho miluje, nám nechali. Pro Julii je Okánek mnohem důležitější než mikrofon sériového čísla 3111874, takže ten, na kom mi moc záleží, je vcelku v pohodě, a to se počítá," uzavřel.

Fotogalerie
4 fotografie