Na promítání Pohádkáře vyrazily jeho největší hvězdy dnes do kina single. Na červeném koberci se vystřídali Macháček i krásky Geislerová a Herzigová. Supermodelka Herzigová dorazila v elegantních černých šatech, Geislerová v červených s černým kabátkem přes ramena. Kolem držitelky pěti českých lvů Ani se přitom v poslední době točí stejně jako kolem hlavního hrdiny Pohádkáře více protějšků. Nejen její manžel Zdeněk Janáček, ale i údajný milenec Martin Shenar.

Pohádkář je přitom novou lovestory, ovšem se špetkou dramatu v podobě detektivní zápletky. Hlavní hrdina v podání Jiřího Macháčka je mužem, který si prostřednictvím lží vybudoval vlastní svět a díky tomu žil dva různé životy. Film byl natočený s rozpočtem 21,5 milionu korun a režíroval jej Vladimír Michálek. Scénář napsal Marek Epstein, knižní předlohu Bára Nesvadbová. Do českých kin vyrazí Pohádkář již zítra. Zaujme české diváky?

Video
Video se připravuje ...

Aňa Geislerová: V lásce jsem až po uši! A to nejlepší mám za sebou! Kristýna Léblová, Petr Soukp, Luděk Mazák

Lákadlem jsou přitom i erotické scény! Macháček si intimní chvilky při natáčení užil. „Snažil jsem se prostě dělat svou práci a podle pokynů režiséra jsem naplňoval jeho představy. Mám to ostatně ve smlouvě,“ říkal s potutelným úsměvem herec, který kvůli roli zhubl a naučil se hrát na ukulele. „Já jsem z toho měla docela hrůzu, abych řekla pravdu, ale Vladimír mi to ulehčil, protože tam nechtěl nic prvoplánového,“ přiznala v TV Nova topmodelka Herzigová.

Jak do filmu přitáhli supermodelku Herzigovou

Právě herecký výkon Evy Herzigové je další atrakcí Michálkova filmu. S natáčením má modelka řadu zkušeností, ovšem hlavně v zahraničí. V českém filmu si zahrála poprvé! Točila ve Francii, v Itálii i v Americe. První film natočila v roce 1995 ve Francii po boku Gérarda Depardieua a Christiana Claviera. „Vladimír je velice citlivý filmař a záběry podle toho vypadají,“ pochvalovala si Herzigová.

Problémy jí nedělala ani čeština. „Nejsem zkušená herečka, ale hodně mi pomohli kolegové. Hodně věcí se zrodilo přímo na place,“ prozradila. Na natáčení si do Prahy přivezla všechny tři své syny, jednomu prý byly v té době pouhé tři měsíce. „Ti další dva v Praze chodili do školy, protože akorát začal školní rok,“ řekla.

Nápad obsadit ji do příběhu se zrodil u autorky předlohy Báry Nesvadbové. „Jednou večer jsem seděla u kuchyňského stolu doma v Měchenicích a koukala na staré zahraniční časopisy. A když jsem ji na titulu viděla, rozhodla jsem se oslovit ji. Producentky jí poslaly knížku, scénář a Michálkovy filmy - a ona pak kývla,“

Premiéra Pohádkáře: Aňa Geislerová přišla tentokrát sama.
Autor: Foto Blesk - Martin Hykl
Premiéra Pohádkáře: Supermodelka Herzigová v elegantních černých šatech
Autor: Foto Blesk - Martin Hykl
řekla spisovatelka ČTK.

Fotogalerie
15 fotografií