V půl čtvrté ráno musela v ostravské Stodolní ulici, kde teče alkohol proudem, zasahovat policejní hlídka. Došlo tam ke rvačce, ve které figuroval zpěvák Michal Hrůza. "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo k potyčce několika osob, přičemž na místě události zůstal zraněný třiačtyřicetiletý muž," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Rvačka se stala přímo na ulici nedaleko podniku Dublin Pub. Hrůza popíjel v hospodě se svou kapelou, ostatní členové však odešli na hotel dřív než Michal. Ten podle našich informací zůstal v hospodě sám a šel si koupit jídlo.

Rána, pád na zem a bezvládné tělo

Na ulici se pak Hrůza dostal do konfliktu s ostatními hosty z místních barů. Místní barmani se hromadně shodují, že zpěvák byl podnapilý a s provokací si začal. Několik mužů se tak začalo navzájem postrkovat, až se to semlelo ve rvačku. Hrůza dostal ránu, po které spadl na zem a zůstal bezvládně ležet. Ještě dnes dopoledne byla na chodníku viditelná krvavá stopa po nárazu.

Pro zpěváka okamžitě přijela záchranná služba, která Michala odvezla do Městské nemocnice Ostrava, která je vzdálená od vyhlášené ulice pouhých 700 metrů, a dostali se tam během 4 minut. Přitom za normálních okolností by pacienti s tak vážnými úrazy měli být převezeni do lépe vybavené Fakultní nemocnice. Jenže ta je od ulice, kde se rvačka stala, vzdálená necelých 15 km a záchranářům by cesta trvala 18 minut.

Je tedy jasné, že stav Michala Hrůzy musel být v tu chvíli natolik kritický, že se záchranáři báli, aby převoz do nemocnice vůbec přežil.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Hrůza po rvačce bojuje o život! Těžké poškození mozku! Markéta Reinischová

Krvácení do mozku

Jeho stav je velmi vážný, jelikož utrpěl těžké poškození mozku a je v bezvědomí. "Před chvílí byl dooperován, podstoupil operaci nitrolebního krvácení, v rámci rozvoje sekundárních změn po těžkém poranění mozku. Je stabilizovaný, ale jeho stav je nadále velmi vážný. Jak to s ním bude vypadat dál, je nejisté, ale v nejbližších hodinách podstoupí další kontrolní CT mozku," řekla Blesk.cz mluvčí ostravské nemocnice Magda Otáhalová.

Podle informací Blesk.cz manželka Hrůzy Linda Vágnerová před patnácti minutami dorazila do nemocnice, kde zpěvák leží. S sebou si z Prahy přivezla i jejich tříměsíční dcerku. Jako první zamířila na ředitelství, pak hned běžela na neurochirurgii.

Je naprosto zhroucená a své slzy skrývá pod slunečními brýlemi. Stejně je na tom i Michalova manažerka Martina Tůmová. Ta se zalykala v slzách tak, že nemohla téměř mluvit. "Michalův stav je opravdu nesmírně vážný, vyhlídky nejsou dobré, proto jistě pochopíte, že s ohledem na Michalovu rodinu, to nebudu blíž specifikovat," řekla Blesk.cz naprosto zdrcená Tůmová.

Za Michalem přijeli do nemocnice i zbylí členové z jeho kapely, kteří se dnes vrací zpět do Prahy. Zpěvákova manželka v Ostravě zatím zůstane.

Potyčka se stala venku mezi hernou Grand Prix a bistrem Iziburger. Policie nyní žádá svědky incidentu, aby se přihlásili.

Hrůza ve středu v Ostravě vystupoval na Festivalu v ulicích a dnes večer měl mít koncert na festivalu Colours of Ostrava. Mluvčí festivalu Jiří Sedlák řekl, že se tento koncert ruší. "Jednáme o nějaké náhradě, kdo by na tom místě mohl vystoupit. Více informací bohužel nemáme," řekl. Zpěvákova kapela se k této nehodě zatím nevyjádřila.

Hrůzovi se teprve před třemi měsíci narodila druhá dcera Valerie. Stejně jako osmiletou Mariánku ji má se svou manželkou Lindou Vágnerovou, s níž se dal dohromady ještě v době, kdy byla provdána za sbormistra Bohumila Kulínského.

Pokud jste byli svědky noční rvačky nebo máte fotografie z místa nehody, ozvěte se na tip@blesk.cz nebo volejte na tel. 724014586.

Na facebookových stránkách Michala Hrůzy začali jeho fanoušci okamžitě psát vzkazy a slova podpory. Připojila se také kapela Kryštof nebo Ewa Farna.

Eva Farna se s Michalem Hrůzou potkala na jednom podiu. V Ostravě hrál hned po nich
Autor: Facebook.com