Dnes měla Iveta Bartošová oslavit narozeniny s Josefem Rychtářem. Stala se však obrovská tragedie. Na železniční trati mezi Uhříněvsí a Říčanami skočil člověk pod vlak. Neštěstí se stalo asi v půl dvanácté dopoledne.

"Byla to Iveta," řekl Blesku syn Josefa Rychtáře. Drážní inspekce nám informaci potvrdila. "Mezi Uhříněvsí a obcí Říčany skočila osoba pod vlak," sdělili.

Vlakové nádraží je jen kousek od domu, kde Iveta bydlela. Podle informací extra.cz dnes ráno Bartošová utekla Rychtářovi a skočila pod vlak. Na místě zasahují záchranáři a čeká se i na pohřební služby.

Je tu šílený zmatek. Lítá tu jedna sanitka za druhou. Je tu policie. Policisté chodí po trati. Je to tu celé zablokované. Vlaky projíždějí, ale velmi pomalu,“ řekla exkluzivně Blesku obyvatelka Uhříněvsi, která přímo na neštěstí vidí z okna. Tragédie se stala nedaleko železničního přejezdu v ulici U Starého mlýna v Uhříněvsi.

Video
Video se připravuje ...

Reportáž z místa tragédie: Bartošová si na smrt počkala David Vaníček, Petr Soukup

Dopis na rozloučenou

Josef Rychtář musel ráno odjet na výslech na policii kvůli rvačce ve Svitavách s Macurou, když se vrátil, Iveta doma nebyla. Doma našel už jen obraz, který mu namalovala, a dopis na rozloučenou. Budu na tebe vzpomínat odjinud, napsala.

Podle informací extra.cz blízký zdroj rodiny Ivety Bartošové sdělil, jak Rychtář v prvních minutách reagoval, když zjistil, že jeho žena není doma. „Iveta utekla, prostě zmizela, šel ji hledat, ale už ji nenašel. Až když zjistil, že se něco děje u trati, běžel tam…“. Tělo mrtvé Ivety bylo okamžitě zahaleno pod černou plachtu. Na místě zasahuje policie i pohřební služba.

Čekala, až vlak přijede k ní

"Stalo se to krátce po 11.30 hodině. Střet s vlakem byl fatální. Žena u sebe  neměla doklady. Proto bude nezbytná identifikace pomocí DNA. Na danou dobu bylo přerušeno spojení na trati, cestující nemohli opustit vlakovou soupravu. To bude možné až teď. Zatím jediným svědkem byl strojvůdce. Ke střetu došlo přímo v kolejišti, s největším pravděpodobností osoba čekala, až vlak přijede do její úrovně," sdělila Blesk.cz mluvčí policie Andrea Zoulová.

Video
Video se připravuje ...

Pohřebáci odnášejí tělo Bartošové Petr Soukup

Žena, která potkala Ivetu živou jako poslední

Mladá sousedka Ivety Bartošové Eva P., byla poslední, kdo potkal zpěvačku živou. Zrovna ve chvíli, kdy šla Iveta ke kolejím, venčila svého psa. "Šla pomalu, její chůze byla velmi vláčná. V ruce nesla košík a na hlavě měla čepici," potvrdila žena Blesk.cz.

Reportéři Blesku, kteří jsou na místě tragédii, zjistili, že před domem Ivety Bartošové někdo neskutečně řve. Nejspíš to je obdivovatel zpěvačky Zdeněk Macura.

Sanitka před domem Bartošové

Právě přišla informace, že před Ivetiným domem zasahuje policie a na místě jsou dvě sanitky. „Zasahují z důvodu agresivní psychózy muže. Jestli bude převezen do psychiatrického zařízení, je zatím předčasné předjímat,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Záchranáři několik minut mluvili s Rychtářem na zahradě domu v Uhříněvsi. Podle našich reportérů Josefa Rychtáře právě naložili do sanitky a odvezli ho na psychiatrickou léčebnu do Bohnic.

Rychtář už je v Bohnicích. Do léčebny vstupoval naprosto zlomený. Před několika okamžiky za ním přijel jeho syn Honza. Rychtář po několika minutách Bohnice opouští, nejspíš podepsal reverz.


Připomeňte si Ivetu v dobách největší slávy a na vrcholu sil:

Video
Video se připravuje ...

Víš lásko: Takhle krásná byla Iveta na vrcholu sil... Supraphon