Když Antonín Molčík přebíral společně s kolegyní Hanou Talpovou loni v září cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovská v dabingu, rozdával úsměvy. Se zdravím na tom však v poslední době nebyl nejlépe - trápily ho problémy se srdíčkem, kvůli kterým se vzdal i své profese.

Jeho srdce nakonec nezvládlo pooperační zátěž poté, co se Molčík vydal na sál kvůli operaci kyčle. Přesto byla smrt muže, který pro české televizní diváky nadaboval Morgana Freemana, Dannyho Glovera či Charlese Emersona Winchestera z populárního seriálu M.A.S.H., pro mnohé překvapením. "Nikdo to nečekal, byl plný síly a chuti žít," řekla Blesku vdova po Molčíkovi, paní Jindra. Za herce byla provdaná dlouhých 45 let.

Molčík se narodil za Protektorátu Čechy a Morava v Třebíči. Pocházel z úřednické rodiny, kvůli tomu zamířil na střední ekonomickou školu. Jenže po maturitě v něm umělecké sklony převládly - a vyrazil na brněnskou JAMU.

Po svém příchodu do Prahy si zahrál partyzána v dramatu Smrt si říká Engelchen, působil ve Východočeském divadle v Pardubicích a poté Divadle S. K. Neumanna v Praze-Libni (dnešním Divadle Pod Palmovkou), kde setrval skoro třicet let. Dabingu se věnoval nejen v televizi, ale i v rozhlase.