O svým problémech nikdy s nikým nemluvil. Jeho věrný kolega Viktor Preiss (67) dokonce prohlásil, že ač s ním 22 let seděl v jedné šatně, úryvky z jeho soukromí se dozvídal z jiných zdrojů. Otakar Brousek nedal na sobě nikdy znát své trápení, které měl se svou první ženou Jaroslavou.

"Krátce po porodu naší Jájinky, moje první žena Jarka těžce onemocněla. Jenom o vlásek unikla smrti. Byla operována, ledvinový kámen. oni to v nemocnici nějak špatně odhadli a léčili ji z něčeho jiného. Takže já jsem během těch jejích operací, kdy ona byla pořád v nemocnici, jsem zůstal sám," přiznal Otakar před čtyřmi lety v dokumentu ČT Neobyčejné životy s tím, že se musel starat o svou novorozenou dceru.

Jeho dcera Jaroslava později obdivovala jeho zodpovědnost a obrovskou sílu, kterou v sobě Brousek měl. Nikdy si na nic nestěžoval, i když stíhal péči o malou dceru a zároveň práci v divadle. "Pět let věděl, že je maminka nemocná, a že umře, ale nikomu to neřekl. Snad jen svému bratrovi a mamince," svěřila se Otakarova nejstarší dcera.

Když už to vypadalo, že je jeho ženě lépe a z nemoci se dostává, přišla další rána. "Po sedmi letech, co jsem se o Jarku staral, se narodil Ťulda a nemoc se bohužel vrátila," řekl smutně Brousek. Jeho žena krátce po porodu zemřela.

Sedm let po narození jeho syna Otakara se Brousek podruhé oženil. Vzal si ruskou baletku Luku Rubaničovou, která s ním později vychovala jeho děti. Letos by spolu oslavili 49 let manželství.

Vzhledem k nečekanému úmrtí Otakara Brouska, Česká televize uvede tento dokumentární film Neobyčejné životy s Otakarem Brouskem dnes večer.

Video
Video se připravuje ...

Otakar Brousek dokument Česká televize