Martin Dejdar byl v 90. letech nejen hercem, ale stal se i producentem. To se mu ale nevyplatilo, protože na filmu Panství prodělal jmění! Koprodukční film, ve kterém se objevily i takové hvězdy jako Peter O´Toole a Gretou Scacchi, byl problémovým již od samotného začátku. Výroba prvního českého anglicky mluveného filmu se zadrhla již chvíli po jeho začátku. Došly totiž finance.

Další problém se objevil po jeho dokončení, kdy nebyl kritikou přijat zrovna pozitivně a začal se stávat propadákem. Rozpočet totiž překonal neuvěřitelných 170 miliónů korun a stal se tak třetím nejdražším českým filmem vůbec!

Označení propadák se ale brání Martin Dejdar, který byl představitelem jedné z hlavních postav. „Panství nebylo neúspěšné, jak se psalo. Ten film nebyl propadák a vůbec nebyl prodělečný. Sám o sobě. Pro nás ovšem prodělečný byl, podvedl nás distributor. Nezaplatil nám peníze, které dostal za prodej do zahraničí,“ prozradil Dejdar.

Ten dokonce musel zbylý dluh uhradit sám. A trvalo to neuvěřitelných 10 let! Přitom za mořem se prodej DVD s filmem rozjel. „Za první prodej do ciziny jsme dostali skoro milion dolarů, ty jsme vrátili bance, ale dál už jsme neviděli ani korunu,“ řekl. Navíc v roce 2008 Blesku prozradil, že film se ve Spojených státech sice prodává dobře, ale Češi z peněz nemají ani korunu. „Zjistil jsem, že jen ve Spojených státech se prodalo přes 75 tisíc DVD, akorát my z toho nic nemáme,"dodal na závěr Dejdar.