„Iveta je totálně mimo. Pan Macura jí zřejmě podal alkohol. Ale nechci říct, že je opilá, ale z tohoto rozhovoru vyplývá, že Iveta je pod vlivem návykové látky,“ řekl Josef Rychtář na videu serveru extra.cz. „Takhle si pan Macura Ivetu nezíská. Tohle je ten krok k jejímu konci,“ vyslovil hrozivou předtuchu Rychtář.

Vyzval Macuru, aby Ivetu okamžitě předal do rukou lékařů. Jedině to jí, podle něj, může zachránit život. Vzkázal mu také, aby doufal, že policie Ivetu s Macurou najde dřív, než je najde on sám.

Po Ivetě s Macurou je vyhlášeno policejní pátrání. Bartošová je pohřešovaná, Macura je hledaný. Když Iveta ve středu s Macurou v domnění, že ji zachrání, odcházela z domu v Uhříněvsi, byla ve zbídačeném stavu. V obličeji popelavě bledá, prázdný odevzdaný pohled, šouravá chůze. Vytahané tričko, bez podprsenky a mokré kalhoty smutný pohled na ni jen umocňovaly. Místo léků nebo tašky s věcmi měl Macura v ruce deku a lahev zřejmě s alkoholem.

Podle posledních informací se dvojice nachází neznámo kde, pravděpodobně však v Itálii. Sama Iveta v šíleném telefonátu, který má Blesk.cz přímo od Rychtáře k dispozici, není schopná popsat místo, kde je.

Macura: Iveta se má dobře

Přestože telefonát více slov nepotřebu a je více než jasným důkazem, že Iveta vůbec není v pořádku, Macura tvrdí opak. „Iveta si užívá moře v Itálii a už skoro sama chodí,“ zatelefonoval do redakce Blesku Macura včera ráno.

„Stěžovala si na velké bolesti, vyhledal jsme v zahraničí lékaře, protože z českých má fóbii,“ řekl Macura, který se ozval i policii, která po nich pátrá. „Po neúspěšných pokusech pan Macura v neděli odpoledne kontaktoval kriminalisty,“ potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Po telefonu jim řekl, že je s Bartošovou v Itálii na dovolené a nechtějí být rušeni. Kriminalisté ho vyzvali, aby se tam přihlásil na místní policejní stanici, aby se zamezilo jakýmkoliv podezřením.

Video
Video se připravuje ...

Iveta se po několika dnech mlčení ozvala Archiv Blesku