V roce 1994 odletěl Ladislav Štaidl do Las Vegas a Ivetu nechal doma v Apolinářské ulici samotnou. Sousedka jí jednoho dne přivedla domů Romana Třísku, aby spravil pevnou telefonní linku. Ten Ivetě začal říkat, že má doma »štěnice« a že ji chce Štaidl zničit a možná i zabít. Iveta mu uvěřila a utekla s ním.

Tříska Ivetu odvezl nejdříve do pražského bytu a potom na chalupu u Českých Budějovic. „A pořád mi dával nějaký prášky a tvrdil, že se musím vyspat. Rohypnoly, neuroly… Byla jsem z toho hrozně unavená, úplně mimo. On přicházel a odcházel, jak se mu zlíbilo,“ popisuje Iveta

„Byl hnusnej a smradlavej. Přivazoval mě k topení. Znásilňoval mě znovu a znovu. Nemohla jsem se ani hýbat,“ odvážila se Iveta popsat trauma ve své knize Neměla jsem se narodit.

„Nemohla jsem dělat vůbec nic. Dělal si se mnou, co chtěl. Bylo to strašný. Já se vůbec divím, že jsem ještě vůbec schopná sexuálně žít a milovat. Že jsem schopná po tom všem fungovat,“ řekla Iveta v knize.

Žádné z tvrzení Bartošové se však nepodařilo nikdy prokázat a u soudu byl násilník Roman Tříska všech obvinění zproštěn, i přesto, že se přihlásil jeho spoluvězeň a předložil písemné doklady o plánovaném únosu Ivety Bartošové. Podle rozhodnutí soudu z 11. března 1996 byla všechna tvrzení zpěvačky o únosu a psychickém i fyzickém teroru nepravdivá. Poté se Tříska definitivně vytratil se ze zpěvaččina života.

Macura tvrdí, že Ivetu zachraňuje

Zdá se, že nyní se historie opakuje. Zpěvačku si opět někdo odvezl neznámo kam. Podle Macury měla Bartošová s Rychtářem těžký život a velmi se jej bála. Proto ji přijel zachránit do jejího domu v Uhříněvsi, kde s Rychtářem předtím žila. Na zpěvačku byl při "útěku z domova" žalostný pohled.

Po Ivetině odjezdu s Macurou přitom proběhly médii spekulace, že zmizela do zahraničí. Potvrdil je sám Zdeněk Macura, který prý zraněnou a zlomenou Ivetu vzal do Rakouska kvůli tomu, že zpěvačka nevěří českým doktorům.

Josef Rychtář se však usilovně brání řečem, že Bartošové ubližoval a jakkoli jí usurpoval. A tvrdí, že Bartošová má nadále velké problémy s alkoholem a Macura ji nejspíš unesl.

Video
Video se připravuje ...

Šokující video: Útěk Ivety Bartošové zachytila kamera FTV Prima FTV Prima

Fotogalerie
10 fotografií