Jitka je vdaná, má dvě děti a nyní je už babičkou vnoučka Františka. „Před deseti lety jsem přišla na to, že vedle sebe chci mít ženu. Nemám potřebu věšet své soukromí na zeď nebo o něm točit Třináctou komnatu. Důležité je, že to ví moje rodina, přátelé a nejbližší kolegové,“ svěřila se Jitka Smutná v rozhovoru pro server Kultura21.cz.

Jitce trvalo celých deset let, než dokázala svůj coming aut dokončit a vyjít s pravdou na veřejnost. "Nemluvila bych o tom, kdyby svět byl ideální a každému by bylo jedno, s kým žijeme, jakou máme orientaci nebo barvu pleti. Ale realita je jiná," vysvětlila, co ji k přiznání vedlo.

Byla to právě Braunová, kdo jí s realizací její zpovědi pomohl, pro zmiňovaný server se totiž vyzpovídaly navzájem. A že jsou spolu tam Braunová naznačila. "V soukromí absolutně netuším, jak se zachovám v následujících pěti minutách. Pro člověka, který by se mnou rád žil, je to nesnesitelně komplikované, to přece víš," přiznala.

Spisovatelka si přitom prošla podobnou zkušeností jako její partnerka. Má totiž z předchozího vztahu tři děti (dvě dcery a syna). Velká rodina se jí ale rozpadla. "Od narození nejmladší dcery, které teď bude 14 let, bydlíme sami," svěřila se.

Obě umělkyně dokonce stvořily jedno společné dílo. Jitka pomohla Petře s dramatizací některých pasáží z její kontroverzní knihy o vztazích mezi ženami s názvem Kalvárie.

Fotogalerie
8 fotografií