To, o čem se už delší dobu spekulovalo, teď potvrzuje sama herečka. Jitka Smutná je vdaná, má dvě dospělé děti, dceru Terezu a syna Jakuba, a nyní je už babičkou vnoučka Františka.

„Před deseti lety jsem přišla na to, že vedle sebe chci mít ženu. Nemám potřebu věšet své soukromí na zeď nebo o něm točit Třináctou komnatu. Důležité je, že to ví moje rodina, přátelé a nejbližší kolegové,“ svěřila se Jitka Smutná v rozhovoru pro server Kultura21.cz.

Že by ale kvůli svému přiznání přišla o fanoušky, se nebojí. „Pokud mě diváci pokládali za dobrou herečku či zajímavého člověka, neměli by změnit názor. Obecnou představu o sobě dokonce potřebuju zbořit – chci dokončit svůj veřejný coming out,“ dodala.

Rodinný život se však Jitce jejím přiznáním nezhroutil. Přestože svého manžela, kameramana Jaromíra Nekudu kvůli své lásce opustila, je za něj stále vdaná a prý s ním má krásný vztah.

Chodí na ryby a Jaromír nevynechá jedinou její premiéru. S novým životem své maminky se dokázaly vyrovnat i obě její děti, herečka Tereza Nekudová a syn Jakub, který pracuje jako jevištní technik. „Moje děti jsou ke mně velmi tolerantní,“ pochvaluje si herečka.

Dcera Tereza, známá ze seriálů Dobrá čtvrť a Ulice, udělala své mamince obrovskou radost. Loni v létě přivedla na svět Jitčina prvního vnoučka Františka.

Dvojnásobnou babičku Jitka ztvárnila i v seriálu Cesty domů, kde hraje Lídu Bernátovou. Proslavila se ale už rolí tchyně doktorky Barnové v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. „Postavy maminek jsou mi zkrátka souzené,“ říká o svých rolích Jitka, která si zahrála také v Soukromých pastech a fi lmech Dva lidi v zoo, Doktor od jezera hrochů a Návrat idiota.

 

Celebrity, které si svou orientaci „rozmyslely“

Jitka Sluková (46)

Moderátorka zpravodajské stanice ČT24 na svou odlišnou orientaci přišla až v pětatřiceti letech a prý se jí neskutečně ulevilo, i když její první vztah se ženou nevyšel. Se svou současnou přítelkyní Radkou nyní přestavuje dům na Slapech.

Jan Musil (44)

Moderátor, který má s bývalou manželkou dvě už dospělé dcery, se ke své orientaci přiznal v roce 2001. O sedm let později uzavřel rigistrované partnerství s o 17 let mladším Jakubem. Jejich vztah ale nakonec krachnul.

Lumír Olšovský (38)

Sympatický herec a dabér strávil se svou ženou, se kterou má dceru Zdeničku, devět let. Pak ale přišlo životní rozhodnutí, Lumír se rozvedl a už osm let žije se svým přítelem Pavlem (29).

Fotogalerie
4 fotografie