"Je to ověření toho, na čem pracuji," řekla dcera milionářky českého původu Ivany Trump a amerického realitního magnáta Donalda Trumpa před středeční přehlídkou v obchodním domě Lord & Taylor na Manhattanu. Ivanku v její významný den podpořili rodiče, kteří se přišli na módní přehlídku podívat.

Její kolekce se stala doslova hitem. Jelikož je dostupná všem, kupují si ji ženy dvacetileté, ale i ženy v důchodu. Nejvíce se oblečení prodává na internetu. Hitem se stala řada oblečení, která začíná na 50 dolarech (927 Kč) za top, za šaty pak dáte 245 dolarů (4500 Kč).

Trump, která je viceprezidentkou Trump Organization ovládající Trumpovy hotely, reality a golfová hřiště, poprvé pronikla do maloobchodu v září 2007, kdy otevřela luxusní klenotnický dům na Madison Avenue.

Ivanka Trump kromě oblečení prodává i šperky, kabelky a boty. "Je třeba být pružný a nabídnout vysoce kvalitní a stylové oblečení, i když nemůžete použít krokodýlí kůži," řekla Trump a dodala, že chce zaplnit prázdné místo, které vidí v obchodních domech.

Všechny podnikatelské aktivity by měly Ivance vynést až 230 milionů dolarů. Jejím cílem je vybudovat podnik s obratem miliardy dolarů a rozšířit ho o dětské oděvy a další oblasti. Trump se sama podílí na návrzích výrobků a rozesílá své nápady zaměstnancům, kteří pak výrobky vytvářejí.

Fotogalerie
11 fotografií