Kam vyrazit: Běh Mirakulem, skvělý balet, výstava stanů, trh kutilů nebo jarmark?

Video se připravuje ...
Maker Faire poprvé v Praze! Festival novodobých kutilů pro celou rodinu
Foto: Prague Makerfaire
Sdílej na facebooku
11. června  2018 
 06:00

Kam dřív? Do obřího dětského hřiště, pořídit výbavu na tábor a letní dovolenou, bez dětí na balet nebo už začít plánovat příští víkend? Tady máte pár tipů od redakce Supermámy.cz. 

Naší oblíbenou výletní destinací je už pár let Mirakulum - dokonalé venkovní dětské hřiště, kde se vaši potomci zabaví na celý den, ani nebudete vědět jak. Takže si tam svým způsobem také odpočinete. 

Pokud se tam dostanete tuhle sobotu 16. června, vězte, že se tam koná nesoutěžní štafetový běh s názvem Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run neboli Mírový běh. V Parku Mirakulum se kolem poledne do běhu aktivně zapojí i jeho majitel Jiří Antoš, u vstupu přebere mírovou pochodeň a ponese ji až do  amfiteátru. Tam organizátoři představí celý mírový projekt. „Součástí programu jsou krátké hrané scénky, v nichž dětem ukazujeme, co to ten mír vlastně je. Děti mohou hlasovat podobně jako v římských amfiteátrech, tedy palec nahoru nebo palec dolů coby vyjádření souhlasu či nesouhlasu, zda chování v konkrétní scénce odpovídá tomu, jak bychom se měli chovat či nikoli,“ popisuje Petr Hlava. 

Jak vlastně vypadá Slovanský temperament? 

Pokud máte - tentokrát bez dětí - chuť na trochu kultury, vřele doporučujeme novinku baletu Národního divadla nazvanou Slovanský temperament, která měla tenhle týden premiéru na Nové scéně a dávají ji i v následujících dnech. Tři moderní talenční choreografie Aspects, Dumka a Perfect Example jsou inspirovány slovanskou duší a energií tvůrců: Polky Katarzyny Kozielské, Čecha Ondřeje Vinkláta a Rusa Andreje Kajdanovského. Tři choreografové, které spojuje jedinečná vize a nadání, smysl pro vyjádření emocí a také... typický slovanský temperament. Chcete spíš klasický balet? Ještě 2. července - poslední představení této sezóny - dávají hodně povedenou komickou Marnou opatrnost a pár lístků ještě k mání je. 

Potřebujete sehnat výbavu na tábor nebo letní dovolenou? Pak se nabízí strávit nějaký čas na Výstavě stanů, kde vás čeká velký výběr oblečení, batohů, spacáků, spousty drobností a samozřejmě také stanů, přičemž si tam všechno můžete vyzkoušet. Výhodou je vstup zdarma i odborné poradenství na místě. 

A máme tu i dva tipy na příští víkend. V Praze koná první český Maker Faire! Užít si ho můžete 23. a 24. června v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. O co jde? Maker Faire je největší světová přehlídka inovací, kreativity a důmyslnosti pro celou rodinu. Je to setkání tvořivých a zvídavých lidí, které baví zkoušet nové věci a neformálně sdílet poznatky a zkušenosti v přátelském prostředí.

Částečně zábavný jarmark, ale také veletrh pro “makery” všech generací, ať už inženýry, řemeslníky, umělce, kutily, zahradníky nebo vědce. Je to místo, kde každý může ukázat svůj koníček, vychytávku, „hack“, experiment nebo projekt. Maker Faire zkrátka nabízí všem, aby nejen nahlédli, ale také se podíleli na tom, jak bude vypadat budoucnost. Všechny potřebné informace najdete ZDE

Krkonoše, jak je možná neznáte

A druhý tip také stojí za to, i když je na úplně jinou notu - co kdybyste vyrazili na Maloúpský jarmark? „Snažíme se, aby se jednalo o tradiční Jarmark, který se tu možná někdy před 100 lety pořádal... Stánkaře pečlivě vybíráme, přednost mají ti, kteří se do kouzelného okolí kostela sv. Petra a Pavla hodí,“ říká o akci starosta Malé Úpy Karel Engliš. Letošní jarmark vypukne v sobotu 23. června  - ze stánků vznikne v okolí kostela starokrkonošská „vesnička“ nabízející jarmareční zboží, krkonošské výrobky či předvádějící stará řemesla. 

Malá Úpa
Malá Úpa
Autor: Malá Úpa
Návštěva Malé Úpy i jejího okolí stojí za to, i když v ní zrovna nebude jarmark.d Leží v sedle ve výšce 1050 m a něco k vidění a vyzkoušení je to vlastně celoročně, dávno se sem nejezdí jen lyžovat. Namátkou? Řemeslná dílna pro děti a rodiče, která funguje celoročně, skvělá je také Pohádková stezka. A věděli jste například, že právě z Malé Úpy vede nejpohodlnější výstup na Sněžku? Malá Úpa stojí za vidění i proto, že si až do dnešních dnů zachovala původní ráz ryze horské osady s typickými boudami a chalupami lidové architektury, rozptýlenými po horských svazích… Zkrátka pravé Krkonoše. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku