Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nahlásil bombu na nádraží, pak vyloupil banku!

Lupič se pokusil policistům uplavat v řece.
Lupič se pokusil policistům uplavat v řece.  (Autor: Vlastimil Mach)
Autor: Pavel Ryšlink - 
4. září 2009
20:47

Měla to být dokonalá loupež. Policisty zaměstnal nahlášením falešné bomby na nádraží v Hranicích na Přerovsku. S šátkem přes obličej a s pistolí v ruce potom ve městě skutečně vyloupil banku.

Peněz však lupič (27) neužil. Neunikl pozornosti občanů a před muži zákona ho včera nezachránil ani pokus uplavat v řece.

Chlapík z Karvinska nejprve v 16 hodin anonymně telefonicky oznámil na policii, že v budově hranického nádraží je uložena bomba. Předpokládal, že všichni hraničtí muži zákona budou zaneprázdněni prohledáváním objektu.

Lupič Lupič | Vlastimil Mach

O pět minut později vstoupil do jedné z místních bank, maskován šátkem přes obličej a s pistolí v ruce. Se slovy: „To je přepadení!“ přinutil pod hrozbou zastřelení pracovnici banky, aby mu vydala peníze. S kořistí se potom vydal směrem k Sadům československých legií.

„Všímaví občané ovšem okamžitě po loupeži zalarmovali republikovou i městskou policii a průběžně je informovali o pohybu lupiče,“ prozradila mluvčí Policie ČR v Přerově Michaela Sedláčková.

Lupič Lupič | Vlastimil Mach

Když chlap viděl, že je pronásledován, vrhl se do řeky Bečvy a pokusil se mužům zákona uplavat. „Na druhém břehu řeky však byl za součinnosti obou policií zadržen. V řece jsme potom našli i jeho zbraň, což byla atrapa pistole, a uloupenou hotovost,“ řekla Blesku mluvčí Sedláčková, která velmi ocenila všímavost a spolupráci občanů.

Zadržený lupič bude obviněn z šíření poplašné zprávy a loupeže. Vyšetřovatelé také podají návrh na uvalení vazby. Za mřížemi může zločinec skončit až na deset let.

gogo ( 4. září 2009 22:23 )

Ty vykrádají jiní a zcela beztrestným způsobem ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání