Dnes je sice herečka Mahulena Bočanová o 34 let starší, než byla v době natáčení kultovního seriálu, přesto ji na záběrech z Chalupářů většina lidí spolehlivě pozná. Charakteristické rysy její lehce exotické tváře už totiž i tehdy byly dostatečně patrné.

Fotogalerie
4 fotografie

„Byla to vlastně moje první velká role. Byla jsem malá, a tak si to natáčení pamatuju už jen tak matně,“ přiznala před časem Bočanová. Ta v seriálu hraje Milušku - dceru předsedy národního výboru Mrázka v podání Josefa Větrovce. A už tehdy naznačila velký komediální talent, který posléze zúročila v dalších seriálech a filmech, ve kterých jako asi největší dětská herecká hvězda posléze hrála.

Výjimečnost seriálu Chalupáři se potvrdila i nyní. Na první díl, který televize Nova odvysílala uplynulou neděli, se dívalo přes dva miliony diváků. A to navzdory faktu, že tenhle seriál v Česku viděl několikrát opravdu každý a řada hlášek z něj už doslova zlidověla.

„Ten seriál je vtipný a zároveň se podařilo ho natočit tak, že z něj nekouká žádná politická agitka. A velkou roli hraje samozřejmě i herecké obsazení, které bylo opravdu výjimečné. Snad všechny tehdejší herecké hvězdy v něm totiž dostaly nějakou roli,“ vysvětluje filmový a televizní kritik Marek Ditrich výjimečnost Chalupářů.