Testujeme s dětmi: Jak dopadly sešity Oxford? Tohle na ně říkají děti

Video se připravuje ...
Testujeme s dětmi: Jak dopadly sešity Oxford? Tohle na ně říkají děti
Foto: Supermámy/David Hanuš
Sdílej na facebooku
11. září  2018 
 10:00

Mezi školními sešity jsou velké rozdíly v kvalitě. A také v tom, jak se líbí dětem. Obojí je přitom důležité. My jsme pro vás otestovali sešity Oxford. Jak jsou s nimi školáci, studenti a rodiče spokojení? Co jim vyhovuje a co případně nikoliv? Podívejte se na naše video. 

Čím vším vás štvou sešity do školy? My bychom věděli: musí se obalit, ale obaly na nich pak občas stejně moc nedrží, ohýbají se jim rohy, jsou nudné nebo mají desky s infantilními obrázky. O sešitech Oxford, které prošly zátěžovým testováním v několika rodinách se školáky, to ale neplatí.

Protože mají pevné desky, zaoblené rohy a nezdobené obaly v několika barvách, takže dítě snadno rozliší, co na který předmět bude používat. "Červený bude na matematiku, žlutý na výtvarku," vysvětlila devítiletá Laura, jejíž matka si pochvalovala bytelnost sešitů. 

Spokojená byla i šestiletá prvňačka Maruška  - sešity ji nadchly hlavně barvami, zatímco maminku pevností - i šestnáctiletá studentka Alžběta. Ta měla jen dvě drobné připomínky - uvítala by tlumenější barvy a také by sešity nemusely být lesklé, protože jsou na nich vidět otisky prstů. 

Tady salát nehrozí! 

Sešity testovali i dva bratři z druhého stupně základní školy. Jejich matka Irena tuhle značku sama používá jako zápisník do práce. " A čím jsou děti starší, tím častěji jim je pořídím i na některé předměty do školy. Hlavně na ty, u kterých u kterých se pak ze zápisků i učí, třeba na dějepis. Klasické sešity, které jsem občas kupovala v hypermarketech za velmi výhodnou cenu, často nevydrží (ani zabalené) prvních pár týdnů, aniž by se nepomačkaly, nevytrhly z vazby a nezačaly ztrácet listy a vůbec tak salátovatět," shrnula zkušenost, kterou má nejeden rodič. 

Skvělou volbou jsou podle ní především tam, kde mohou děti ve vyšších ročnících pokračovat v zápisech z ročníku předchozího - pak se investice do přece jen trochu dražších sešitů vyplatí dvojnásob. Tím spíš, že mají jednoduché barevné obaly bez různých animovaných figurek, takže se neomrzí. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku