Experti: Svět se řítí do hladomoru. Budoucnost je v geneticky upraveném jídle a řasách
11
/
13
Prohlédnout znovu
Experti: Svět se řítí do hladomoru. Budoucnost je v geneticky upraveném jídle a řasách
Podle průzkumů by zvýšení průměrné teploty o stupeň znamenalo snížení výnosnosti pšenice o 10 procent.
|
Pavel Ryšlink
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky
|
Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky
|
Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky
|
Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Současné zvyšování výnosů plodin je poloviční, než bychom potřebovali. Řešením podle vědců mohou být geneticky modifikované potraviny i řasy
|
Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky / reprofoto YouTube Týden vědy a techniky AV ČR
Do roku 2050 hrozí hladomor varují odborníci. Jedním ze způsobů jak mu zabránit jsou podle nich geneticky modifikované potraviny.
|
Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky.
|
Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Nejvíce jídlem plýtvají domácnosti, nejčastěji pak vyhazujeme ovoce, zeleninu a pečivo.
|
iStock
Lidé se často bezdůvodně straní ovoce a zeleniny, které nemají žádoucí tvar.
|
iStock
Řasy jsou důležité i při produkci umělých barviv, těmi jsou dnes například přikrmovány i slepice, aby jejich vajíčka měla žádoucí barvu žloutků.
|
Dan Černovský, scom
Řasa spirulina již dnes pomáhá v Africe, pouhých 10 gramů spiruliny totiž může znamenat vyváženou denní dávku bílkovin a vitamínů pro podvyživené dítě.
|
Profimedia
Přirozeným šlechtěním se nám daří zvyšovat výnosy hlavních plodin jen polovičním tempem, než bychom reálně potřebovali.
|
Profimedia.cz
Kukuřice by při růstu průměrné teploty snížila výnosnost dokonce o sedmnáct procent.
|
shutterstock.com
Život Olinky (†3) vyhasl při tragické nehodě: Dojemná zpověď maminky
Náhlá smrt Simony Postlerové (†59): Šokující odhalení na parte!
Šokující video ze Slovenska: Medvěd se proháněl ulicemi obce, pronásledovalo ho auto
Svědectví zoufalé mámy opilého Danielka (6) s 2,5 promile: Kolaboval, zvracel, skončil na kapačkách
Babiš za Zemanem přijel řešit politiku a… Darcy opět na scéně. A s plným měchýřem!
Nechutný zážitek z RegioJetu: Pár v lehátkovém voze vlaku pokousaly štěnice!