Logo magazínu

Experti: Svět se řítí do hladomoru. Budoucnost je v geneticky upraveném jídle a řasách

2/13
Prohlédnout znovu

Experti: Svět se řítí do hladomoru. Budoucnost je v geneticky upraveném jídle a řasách

Podle průzkumů by zvýšení průměrné teploty o stupeň znamenalo snížení výnosnosti pšenice o 10 procent. | Pavel Ryšlink
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky | Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky | Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky | Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Současné zvyšování výnosů plodin je poloviční, než bychom potřebovali. Řešením podle vědců mohou být geneticky modifikované potraviny i řasy | Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky / reprofoto YouTube Týden vědy a techniky AV ČR
Do roku 2050 hrozí hladomor varují odborníci. Jedním ze způsobů jak mu zabránit jsou podle nich geneticky modifikované potraviny. | Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Panelová diskuze na téma Potraviny budoucnosti, kterou uspořádala Akademie Věd České republiky v rámci svého Týdne vědy a techniky. | Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky
Nejvíce jídlem plýtvají domácnosti, nejčastěji pak vyhazujeme ovoce, zeleninu a pečivo. | iStock
Lidé se často bezdůvodně straní ovoce a zeleniny, které nemají žádoucí tvar. | iStock
Řasy jsou důležité i při produkci umělých barviv, těmi jsou dnes například přikrmovány i slepice, aby jejich vajíčka měla žádoucí barvu žloutků. | Dan Černovský, scom
Řasa spirulina již dnes pomáhá v Africe, pouhých 10 gramů spiruliny totiž může znamenat vyváženou denní dávku bílkovin a vitamínů pro podvyživené dítě. | Profimedia
Přirozeným šlechtěním se nám daří zvyšovat výnosy hlavních plodin jen polovičním tempem, než bychom reálně potřebovali. | Profimedia.cz
Kukuřice by při růstu průměrné teploty snížila výnosnost dokonce o sedmnáct procent. | shutterstock.com

ONLINE: „Stanjura lže, musí skončit,“ bouří Babiš. Na nedůvěru vládě nemá ANO dost hlasů

Hvězda Ulice Rudolf Hrušínský (78): Návrat vážného onemocnění!

Trumpovi na přehlídce: Expertka na řeč těla poukázala na napětí u Melanie

Hocha (†11) ze Záhoří po koupačce zabil »mozkožrout«: Na vině je koupaliště?!

Primář popsal, jak zavraždil lékařku (†28): Provalila nevěru, dostala sekerou do hlavy!

Fotka z nástupu, nebo odchodu do důchodu? Pardubická záchranářka (65) zmátla internet svým vzhledem