Proč tak hlídají zabijačky? 3 nákazy, které nám hrozí!
Žloutenka typu E, salmonelóza a otrava jedem! Důvody, proč se hlídá způsob zpracování masa, tedy i zabijačky a proč se pod hrozbou pokuty nesmí rozdávat či prodávat výslužky z domácích veterinárně nezkontrolovaných vepřových hodů!
|
Foto: Martin Pekárek, Profimedia.cz
BUTULOTOXIN
|
Foto: Martin Pekárek, Profimedia.cz
SALMONELÓZA
|
Foto: Martin Pekárek, Profimedia.cz
ŽLOUTENKA E
|
Foto: Martin Pekárek, Profimedia.cz
Vepřové hody podle Evropské unie pořádat můžete, ale »vše si musíte sníst sami doma«.
|
Foto: www.joseflada.cz, Martin Pekárek
Domácí zabijačka není bez rizik.
|
Foto: Martin Pekárek, Profimedia.cz
Zabijačkový guláš, ovar, tlačenka, jitrnice, černá polévka… Také se vám sbíhají sliny při představě domácí klasické zabijačky. Možná vás teď přejdou!
|
Foto: www.joseflada.cz, Martin Pekárek
Pan prezident je znám jako milovník dobrého českého jídla a pití.
|
ČTK