Nejrychlejší úprava: Nasladko v pánvi zkaramelizovaní červi
|
Foto Blesk - Miroslav Homola
Část ingrediencí neobvyklé kuchyně. Mouční červi, Cvrčci (dva druhy ) a mravenci dobře známí z křížovek - Atta.
|
Miroslav Homola
Na sladko v pánvi zkaramelizovaní červi sice vzbuzují dost nedůvěry, ale studentce Petře i jejím kolegů, kterým je ukázkově Petr Ocknecht připravil nakonec chutnali.
|
Miroslav Homola
Z restaurace na okraji centra města už jezdí kuchaři školit kolegy nejen v přípravě hmyzu, ale i nového stylu asijské kuchyně, který zde preferují.
|
Miroslav Homola
Šéfkuchař a spolumajitel restaurace Roman Hadrbolec s kokony bourců morušových. Hmyz je nejlepší vždy ve stádiu nymfy. Nemá krovky, křídla a mnohem lépe chutná.
|
Miroslav Homola
Dezert se jmenuje Chichen Izta a na jednom talíři najdete několik chutí najednou. Brouci vůbec nevadí, cena je 130 korun
|
Miroslav Homola
Oplatky do desertu, které ukazuje Petr Ocknecht se dají jíst samotné. Nikdo by nepoznal, že jejich základ tvoří mouka vyrobená z drcených moučných červů. Sladký není, ale může být
|
Miroslav Homola
Vše od oplatků s červy až po pralinky si vyrábí Petr Ocknecht sám
|
Miroslav Homola
Naaranžování zákusku s brouky netrvá dlouho, příprava ingrediencí hodiny.
|
Miroslav Homola
Čím větší červi, tím obvykle větší gurmán. V brně jsou schopni na přání objednat i pořádně velké druhy červů u švábů.
|
Miroslav Homola