Logo magazínu

Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?

2/10
Prohlédnout znovu

Návod na přípravu kapra podle profíka! Jak ho vykostit a osmažit krok za krokem?

Doporučuji vybrat kapra, který má kolem 2 až 3 kilo, protože menší kapři nejsou cítit tzv. bahnem. | David Malík
Rybu vykosťujeme od hlavy, nebo od ocasu (Filip Šubrt doporučuje začít od hlavy). Kapra chytneme za žábry a minimálně 1 cm od nich uděláme podélný řez okolo hlavy. | David Malík
Tak vznikne filet. To samé provedeme na druhé straně kapra. | David Malík
Z vnitřní strany kapřího filetu si žebra nařízneme, vedeme řez podél nich a poté je odřízneme. Tak se kostí zbavíme. Nakonec můžeme filet dočistit pinzetou na ryby. | David Malík
Pokud nechceme zachovat kůži, odřízneme ji ostrým nožem od ocasu, kde si maso nařízneme a podélně odřezáváme. | David Malík
Připravíme si ostrý nůž, kapra si pořádně osušíme. | David Malík
Správně okořenit | David Malík
a osmažit... | David Malík
Filip Šubrt předvedl, jak na kapra krok za krokem. | David Malík
Pak nařízneme vrchní část hřbetu kapra a vedeme podélný řez až k ocasu. | David Malík

Dukova ošetřovatelka: Návrat nemoci ho zděsil! Nechtěl z domu, poslední větu řekl v sanitce

Vilma Cibulková ve sporu s Michaelou Dolinovou: Žaloba na nejlepší přítelkyni!

Zoufalá rodina už týden hledá Daniela z Brandýsa: Brácho, vrať se, prosí sestra Nicol

Babišovo přiznání: Koupil nemovitost za 389 milionů korun!

28 let pro vraždícího exprimáře! Sekerou ubil milenku, druhou ženu znásilnil

Vojáci se Hitlerovi vysmívali za mikropenis: Nový rozbor DNA odhalil i další poruchy