Bramborový salát je pochoutka, bez které se Štědrý večer neobejde.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
1. krok: Do velké mísy nasypeme na kostičky nakrájené brambory. Používá se k tomu kráječ na brambory.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
2. krok: Přidáme na drobno nakrájenou cibulku a kostičky mrkve...
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
3. krok: ... následují kostičky celeru a hrášek. Zelenina může být čerstvě uvařená i sterilizovaná.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
4. krok: Přidáme na drobno pokrájenou nakládanou okurku a vařená vajíčka. Můžeme zakápnout i trochou láku z okurek. Salát bude pikantnější.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
5. krok: Pevné ingredience salátu jsou v míse, nyní přijdou na řadu dochucovadla.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
6. krok: Nasypeme sůl, pepř a špetku cukru. Každý podle své chuti.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
7. krok: Na řadu přichází plnotučná hořčice. Používejte klasiku, neexperimentujte s ochucenými hořčicemi.
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
8. krok: Poslední a nejdůležitější ingredience – majonéza!
|
Foto Blesk - Dana Kolářová
9. krok: Vše promícháme, ale pozor! Musíte lehce a ne moc dlouho. Nebo z toho ušleháte kaši! Nyní už stačí jen servírovat a dozdobit například citronem, plátky rajčat, papriky, petrželkou...
|
Foto Blesk - Dana Kolářová