Logo magazínu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

3/7
Prohlédnout znovu

Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká

Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé. | Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku. | Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety. | Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem. | Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku. | scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže. | scoom
Člověk může být citlivý na lepek. | Shutterstock.com

Pavlová pro Blesk: Velký rozhovor o soukromí i roli první dámy. O motorkách, charitě i rodinné oslavě

Rok a půl po smrti Vlastimila Harapese (†77): Nesplněný slib způsobil problém s dědictvím za desítky milionů!

Instruktor vězeňské služby o prohlídkách: Žena chtěla pronést mimino v tašce, vězni zas telefony menší než sirky!

Zákulisí voleb: Babiš s Češkou z Aljašky, Decroix s dcerou a Fialův vzkaz. Havlíček spěchal na pivo

Tajemné balíčky v Česku! Ulovte Pradu, zlatou cihlu nebo obnošené prádlo

Mistryně světa v atletice Zuzana Hejnová: Nový život v pekárně!