Logo magazínu

Turistické salámy na jazyku spotřebitelů: Nevýrazné, tučné a slané

5/15
Prohlédnout znovu

Turistické salámy na jazyku spotřebitelů: Nevýrazné, tučné a slané

Hodnotitelé testovali turistické salámy. | Daniel Černovský, archiv
Bivoj Turistický salám: Byl »moc světlý« a měl »nevýraznou chuť«. Byl příliš tučný. Špeková mozaika byla hrubší, měl spíš nevýraznou vůni po uzení a koření. Byl nejměkčí a optimálně slaný. | Foto: Daniel Černovský
Kostelecké uzeninyTuristický salám: Salám s hrubší mozaikou – podle hodnotitelů měl »velké kusy špeku«. Byl tmavší barvy, optimálně kořeněný a slanější a tučnější. Špeková mozaika nevypadávala a měl nejintenzivnější chuť po uzení. | Foto: Daniel Černovský
Chodura Turistický salám: Nejtmavší salám s »horším vzhledem«. Konzistence byla optimální, ale špeková mozaika vypadávala. Chutí a vůní vyhovoval, ale byl příliš tučný. Někteří hodnotitelé poznamenali, že obsahuje »tvrdší bílé kousky«. | Foto: Daniel Černovský
Česká chuť Turistický salám: Podle spotřebitelů byl »celkem chutný«, měl nesoudržnou mozaiku a byl »slanější a tučnější«. Barva vyhovovala. Kořeněná vůně byla optimální a byl měkčí konzistence. Byl akorát kořeněný. | Foto: Daniel Černovský
Bivoj Turistický salám: Byl »moc světlý« a měl »nevýraznou chuť«. Byl příliš tučný. Špeková mozaika byla hrubší, měl spíš nevýraznou vůni po uzení a koření. Byl nejměkčí a optimálně slaný. | Daniel Černovský
Příbramská uzenina Turistický salám: Laičtí hodnotitelé salám označili jako »velmi dobrý«. Měl vyhovující barvu, průměrnou špekovou mozaiku. Středně intenzivní aromatickou chuť a vůni po uzení. Byl akorát kořeněný a tučný, ale ze všech nejslanější. | Daniel Černovský
Kmotr Turistický trvanlivý salám: Podle spotřebitelů byl »tučnější « a »chuťově nevýrazný«. Byl světlejší, konzistencí vyhovoval, pro někoho byla měkčí, a měl soudržnou špekovou mozaiku. Vůni vyhovoval. | Daniel Černovský
Pejskar Turistický salám: Pro hodnotitele byl »tučnější«, »obsahoval tužší kousky (chrupavky) « a měl »nevýraznou chuť i vůni«. Měl tmavší barvu, hrubší špekovou mozaiku, která nevypadávala. Konzistence byla vyhovující. Byl trochu ostřejší (kořeněnější) a slaný akorát. | Daniel Černovský
Horeca Select Turistický trvanlivý salám: »Výrazněji kořeněný«, »velmi dobře chutnal po uzení« a celkově byl »docela dobrý« – takový byl salám podle spotřebitelů. Měl vyhovující barvu, na okraji řezu byla spíš tmavší. Ze všech salámů voněl nejintenzivněji po uzení, byl nejvýrazněji kořeněný a nejtužší. Špeková mozaika vypadala dobře a nevypadávala. Byl výrazněji slaný. | Daniel Černovský
Hodnotitelé testovali turistické salámy. | Daniel Černovský
Hodnotitelé testovali turistické salámy. | Daniel Černovský
Hodnotitelé testovali turistické salámy. | Daniel Černovský
Hodnotitelé testovali turistické salámy. | Daniel Černovský
Hodnotitelé testovali turistické salámy. | Daniel Černovský

Pavlová pro Blesk: Velký rozhovor o soukromí i roli první dámy. O motorkách, charitě i rodinné oslavě

Rok a půl po smrti Vlastimila Harapese (†77): Nesplněný slib způsobil problém s dědictvím za desítky milionů!

Instruktor vězeňské služby o prohlídkách: Žena chtěla pronést mimino v tašce, vězni zas telefony menší než sirky!

Zákulisí voleb: Babiš s Češkou z Aljašky, Decroix s dcerou a Fialův vzkaz. Havlíček spěchal na pivo

Tajemné balíčky v Česku! Ulovte Pradu, zlatou cihlu nebo obnošené prádlo

Mistryně světa v atletice Zuzana Hejnová: Nový život v pekárně!