Co jsou šulance na brezľoch? Gabriel (46) vyměnil dláto za vařečku, na Letné má »haluškové« království
22
/
25
Prohlédnout znovu
Co jsou šulance na brezľoch? Gabriel (46) vyměnil dláto za vařečku, na Letné má »haluškové« království
Původně se Gabriel živil truhlařinou, ale vždycky jej lákalo vést vlastní restauraci. Sen si nakonec splnil v Praze, kde vede autentickou slovensko-českou restauraci na Letné.
|
Mária Rušinová, restaurace U skřetů
Ke slovenským pokrmům nemůže samozřejmě scházet ani tradiční pití na zapití.
|
Mária Rušinová
Slovenská kuchyně je poměrně mastná - samé maso, sádlo, škvarky, slanina. K takovým pokrmům se bezesporu hodí pivo jako křen.
|
Mária Rušinová
Ozdobou restaurace je zahrádka doslova ukrytá před okolním světem ve vnitrobloku. Ačkoliv o pár metrů dál se nachází rušné ulice Milady Horákové nebo Veletržní, odtud po nich není ani vidu, ani slechu.
|
Mária Rušinová
Ozdobou restaurace je zahrádka doslova ukrytá před okolním světem ve vnitrobloku. Ačkoliv o pár metrů dál se nachází rušné ulice Milady Horákové nebo Veletržní, odtud po nich není ani vidu, ani slechu.
|
Mária Rušinová
Takhle to vypadá v Gabrielově restauraci U skřetů. Atmosféru podniku ocení návštěvníci zvláště nyní v létě - je situovaná totiž do sklepních prostor, takže se tam drží příjemný chládek.
|
Mária Rušinová
Ozdobou restaurace je zahrádka doslova ukrytá před okolním světem ve vnitrobloku. Ačkoliv o pár metrů dál se nachází rušné ulice Milady Horákové nebo Veletržní, odtud po nich není ani vidu, ani slechu.
|
Mária Rušinová
Vždy je z čeho vybírat.
|
Mária Rušinová
Podnik je situován do sklepních prostor. To návštěvníci ocení zejména v létě.
|
Mária Rušinová
Dva roky trvalo, než začal podnik vynášet. Gabriel toho nyní nelituje, vést restauraci byl jeho dávný a velký sen.
|
Mária Rušinová
Restaurace U skřetů má u názvu dovětek - slovensko-česká. Vaří se tu nicméně především slovenská jídla.
|
Mária Rušinová
Restaurace U skřetů má u názvu dovětek - slovensko-česká. Vaří se tu nicméně především slovenská jídla.
|
Mária Rušinová
Už se nesou! Bryndzové pirohy s kyslou smotanou a oškvarkami.
|
Mária Rušinová
Gabriel vede osobitý slovenský podnik už sedmým rokem.
|
Mária Rušinová
Gabriel vede osobitý slovenský podnik už sedmým rokem.
|
Mária Rušinová
Restaurace U skřetů má u názvu dovětek - slovensko-česká. Vaří se tu nicméně především slovenská jídla.
|
Mária Rušinová
Za poměrně nenápadným vstupem se skrývá Gabrielova restaurace. A proč se jmenuje tak, jak se jmenuje? „Na Slovensku by to kvůli „ř“ nikdo neuměl vyslovit,“ směje se.
|
Mária Rušinová
Gabriel velmi dbá na to, aby pokrmy servírované v jeho restauraci, byly co nejvíce autentické - tudíž slovenské. Původnější halušky, než ty jeho, asi jinde v Praze neochutnáte.
|
Restaurace U Skřetů
Gabriel velmi dbá na to, aby pokrmy servírované v jeho restauraci, byly co nejvíce autentické - tudíž slovenské.
|
Restaurace U Skřetů
Ke slovenské kuchyni patří neodmyslitelně maso.Zejména vepřové i jehněč, popřípadě obložené mísy.
|
Restaurace U Skřetů
Bryndzové halušky - klasika, která jde v Gabrielově restauraci nejvíce na odbyt. Halušek při tom vaří hned několik variant.
|
Restaurace U Skřetů
Takhle vaří ve slovensko-české restauraci U skřetů na Letné.
|
Restaurace U Skřetů
Takhle vaří ve slovensko-české restauraci U skřetů na Letné.
|
Restaurace U Skřetů
...
|
istock.com
Halušky se zelím můžete udělat z brambor nebo připravené směsi.
|
Shutterstock.com
Poslední rozloučení s Josefem Lauferem (†84): Zástup hvězd na utajovaném pohřbu
Dojemný detail na pohřbu Josefa Laufera (†84): „Setkání“ s milovanou Irenou (†83)! O její smrti se nikdy nedozvěděl…
Končící ministryně Langšádlová pro Blesk: Slabá prezentace? TikTok a tanečky bych odmítla!
Smrt navigátorky (†41) při rallye: Dojemné rozhodnutí rodiny
„Nechovejte se jako tupá kráva,“ Černochová a Konečná se do sebe ostře pustily na sítích
Byla to vražda, napsali! Smuteční oznámení po smrti Pavla K. (†59) v autoservisu v Řepích