Lukáš (34) v Praze smaží křížence amerických donutů a francouzských croissantů: Denně zpracuje 45 kg těsta
Původně se Lukáš živil jako geoinformatik v mezinárodní korporaci. Nakonec se našel v odvětví, které pro něj bylo zcela cizí - začal vyrábět poctivé francouzsko-americké croblihy.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Lukáš Vašek je majitelem pekárny OH Deer Bakery, kde se smaží croblihy.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Dlouhodobě nejoblíbenější variantou croblih jsou podle Lukáše ty s Nutellou.
|
David Zima
Když začínal se svou pekařskou/cukrářskou kariérou, neuměl prý Lukáš Vašek upéct ani bábovku. Do tří let prodává stovky svých originální croblih, které mají nejrůznější chuťové variace.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Původně se Lukáš živil jako geoinformatik v mezinárodní korporaci. Nakonec se přece jen rozhodl zkusit prosadit se v odvětví, které mu bylo absolutně neznámé. A tak se do Prahy dostaly croblihy.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Když začínal se svou pekařskou/cukrářskou kariérou, neuměl prý Lukáš Vašek upéct ani bábovku. Do tří let prodává stovky svých originální croblih, které mají nejrůznější chuťové variace.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Původně se Lukáš živil jako geoinformatik v mezinárodní korporaci. Nakonec se přece jen rozhodl zkusit prosadit se v odvětví, které mu bylo absolutně neznámé. A tak se do Prahy dostaly croblihy.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Kromě croblih vyrábí Lukáš ještě jiné sladké pochutiny.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Kromě croblih vyrábí Lukáš ještě jiné sladké pochutiny.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Podstatou croblih je jejich tvar připomínající americký donut, a croissantové těsto.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Správná smažená crobliha je měkká, s náplní a načechraná - přesně jako to má být u croissantů.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Správná smažená crobliha je měkká, s náplní a načechraná - přesně jako to má být u croissantů.
|
Lukáš Vašek - Oh Deer Bakery
Jeden obchod Oh Deer Bakery je k nalezení na Vinohradech, druhý v Purkyňově u Národní třídy.
|
David Zima
Lukáš vsadil na zvláštní kombinaci croissantů a amerických koblih. A zatím mu to vychází znamenitě, v Praze denně rozprodává stovky sladkých pochutin. (ilustrační foto)
|
Profimedia
Lukáš vsadil na zvláštní kombinaci croissantů a amerických koblih. A zatím mu to vychází znamenitě, v Praze denně rozprodává stovky sladkých pochutin. (ilustrační foto)
|
Shutterstock.com
Lukáš vsadil na zvláštní kombinaci croissantů a amerických koblih. A zatím mu to vychází znamenitě, v Praze denně rozprodává stovky sladkých pochutin. (ilustrační foto)
|
abl.scom
Lukáš vsadil na zvláštní kombinaci croissantů a amerických koblih. A zatím mu to vychází znamenitě, v Praze denně rozprodává stovky sladkých pochutin. (ilustrační foto)
|
Shutterstock