Logo magazínu

Králové těstovin ze Žižkova: Na sýr a kečup tady zapomeňte! Stovky kil pokusů a omylu, než Matěj a Honza rozjeli bistro

13/20
Prohlédnout znovu

Králové těstovin ze Žižkova: Na sýr a kečup tady zapomeňte! Stovky kil pokusů a omylu, než Matěj a Honza rozjeli bistro

Matěj a Jan po vysoké školy hledali nějaké adekvátní uplatnění. Nakonec jej oba našli v těstovinovém bistru, které provozují již sedmým rokem. | David Zima
Matěj (vlevo) a Jan se kamarádí od střední školy. Ačkoliv měl každý jiné zájmy, nakonec je dohromady svedlo jediné - nemožnost uplatit se ve svých oborech po absolvování vysoké školy. Nakonec dali hlavy dohromady a přivedli k životu koncept těstovinového bistra. | David Zima
Jan s Matějem vyrábí řadu druhů těstovin. Přesto lidé nejčastěji preferují ty, které znají. Tedy špagety. | David Zima
Na úspěch obou Pardubičáků, kteří se za štěstím vypravili do Prahy, upomíná dodnes plaketa umístěná v jejich bistru. Jan s Matějem se stali absolutními vítězi v kategorii Podnikatel roku. | David Zima
Jan s Matějem vyrábí řadu druhů těstovin. Přesto lidé nejčastěji preferují ty, které znají. Tedy špagety. | David Zima
Jan s Matějem vyrábí řadu druhů těstovin. Přesto lidé nejčastěji preferují ty, které znají. Tedy špagety. | David Zima
Matěj a Jan po vysoké školy hledali nějaké adekvátní uplatnění. Nakonec jej oba našli v těstovinovém bistru, které provozují již sedmým rokem. | David Zima
Bistro Domácí těstoviny se nachází ve spodní části Seifertovi ulice. Je malé, nenápadné a útulné, přesto z něj dennodenně proudí stovky kilogramů poctivě připravených domácích těstovin. | David Zima
Bistro Domácí těstoviny se nachází ve spodní části Seifertovi ulice. Je malé, nenápadné a útulné, přesto z něj dennodenně proudí stovky kilogramů poctivě připravených domácích těstovin. | David Zima
Bistro Domácí těstoviny se nalézá ve spodní části Seifertovy ulice, nedaleko VŠE. | David Zima
Všeříkající nápadité a přitom jednoduché logo Janova a Matějova podniku. | David Zima
Nejsložitější na celém zřízení bistra bylo vynalézt tu správnou recepturu těstovin. Oběma mladíkům při testování prošlo pod rukama na stovky kilogramů těstovin. Nakonec ale to správné složení našli. | David Zima
Matěj (vlevo) a Jan se kamarádí od střední školy. Ačkoliv měl každý jiné zájmy, nakonec je dohromady svedlo jediné - nemožnost uplatit se ve svých oborech po absolvování vysoké školy. Nakonec dali hlavy dohromady a přivedli k životu koncept těstovinového bistra. | David Zima
Bistro Domácí těstoviny se nachází ve spodní části Seifertovi ulice. Je malé, nenápadné a útulné, přesto z něj dennodenně proudí stovky kilogramů poctivě připravených domácích těstovin. | David Zima
Jan s Matějem nejenže vyrábí vlastní těstoviny, dokonce je připravují i v rámci nejrůznějších těstovinových pokrmů. (ilustrační foto) | istock.com
Jan s Matějem nejenže vyrábí vlastní těstoviny, dokonce je připravují i v rámci nejrůznějších těstovinových pokrmů. (ilustrační foto) | istock.com
Jan s Matějem nejenže vyrábí vlastní těstoviny, dokonce je připravují i v rámci nejrůznějších těstovinových pokrmů. (ilustrační foto) | Profimedia.cz
V dnešní době známe na 600 druhů těstovin. | scom, ara
Podle Italů přivezl těstoviny do Itálie Marco Polo z Orientu. | scom, ara
Těstoviny vybírejte tak, aby byly vyrobeny ze semolinové mouky. | Shutterstock.com

Zpověď Pekarové o snaze otěhotnět: „Musela jsem to uzavřít.“ Těžkých 10 let i vděk manželovi

Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

Účastníci dětského tábora agentury H+H: Hrozivá svědectví a obvinění! Instruktoři zneužívali mladistvé?

Konečná tajila nemoc: 20 let s roztroušenou sklerózou! „Mám ji a žiju s ní“

Poslední úsměv Honzíka (†6): Dojemné gesto motorkáře, za pár dní hoch zemřel

Jiří Ježek otevřeně v pořadu Tániny bomby: O sexu před závody i pletkách ve StarDance