Končí doba odpudivých mixů! Vítaná změna pro lidi s poruchami polykání
Končí doba odpudivých mixů! Vítaná změna pro lidi s poruchami polykání...
|
VFN Praha, Pharmaceutical Journal
Šéfkuchař VFN Petr Slivoně.
|
VFN Praha
Šéfkuchař VFN Petr Slivoně nejprve třeba tresku pečlivě naváží, pak spolu se zahušťovadlem rozmixuje do hladka.
|
VFN Praha
Rozmixovaná treska se upěchuje do formy ve tvaru skutečného filetu. Další jsou určeny třeba zelenině.
|
VFN Praha
Petr Slivoně pak nechává jídlo „dopéct“ a nezbývá než servírovat hotový pokrm.
|
VFN Praha
A je hotovo. Vlevo standardní oběd, vpravo mix zpracovaný novou metodou.
|
VFN Praha
Už žádný podivný mix, takhle třeba teď nemocnice může servírovat knedlo vepřo zelo v úpravě pro pacienty s problémy s polykáním.
|
VFN Praha
Pacienti trpící problémy s polykáním díky nové metodě budou mít opět z jídla požitek.
|
Pharmaceutical Journal
Ředitel VFN prof. David Feltl předal ministru zdravotnictví Vlastimilovi Válkovi originální kuchařku receptů pro pacienty s poruchami polykání.
|
VFN Praha