Třetí fáze: Sbírání kávové krusty. Je třeba šálek vyčistit od pěny a zrníček, které plavou na povrchu.
|
Jolana Halalová
Společná debata pražičů se zákazníky
|
Jolana Halalová
Čtvrtá fáze cuppingu: srkání
|
Jolana Halalová
Čtvrtá fáze cuppingu: srkání
|
Jolana Halalová
Na cuppingovou lžíci naberete menší množství kávy a zhluboka srknete. Díky tomu se v ústech chutě rovnoměrně rozšíří po celé ploše jazyka.
|
Jolana Halalová
Sbírání krusty se provádí najednou, pomocí speciálních lžic.
|
Jolana Halalová
Pohled do kavárny z ulice
|
Jolana Halalová
Druhá fáze cuppingu: Čichání mokrého aroma
|
Jolana Halalová
Michal Stec a Jan Špalek, majitelé značky Rebelbean, zalévají vzorky horkou vodou.
|
Jolana Halalová
Druhá fáze cuppingu: Zalévání kávy vodou. Voda má teplotu 93 °C.
|
Jolana Halalová
Druhá fáze cuppingu: Zalévání kávy vodou
|
Jolana Halalová
Cupping v kavárně na Smetanově ulici v Brně
|
Jolana Halalová
Přesně navážená kávová zrna
|
Jolana Halalová
Jan Špalek (vlevo) vysvětluje účastníkům, co je cílem degustace.
|
Jolana Halalová