Logo magazínu

Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli

9/9
Prohlédnout znovu

Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli

Z rozemleté pokrutiny firma dělá mouku, ze které se pečou sušenky či tyčinky. | Archiv Mendelova univerzita
„Situace se mění v posledních letech, kdy do firem přichází mladí lidé s novým myšlením,“ uvedla Viera Šottníková z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně. | Archiv Mendelova univerzita
Technologické postupy, které vymysleli odborníci z Mendelovy univerzity, už v praxi využívají moravské firmy. | mm
Prakticky všechno z vinařské produkce se dá v potravinářství ještě dál upotřebit. | mm
Jak z odpadu z tvorby vína vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli. | mm
Odborníci hledají i možnosti zpracování pivovarského mláta. | mm
Podle Viery Šottníkové z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně je význam vlákniny stále podceňován. | Archiv Mendelova univerzita
Mláto je velmi vhodnou variantou k obohacení potravin o minerální látky. | Archiv Mendelova univerzita
Zbytky, které zůstávají při výrobě vína lze nyní využít i jinak než jako krmivo pro zvířata. | Archiv Mendelova univerzita

Rozvod Petra Čecha s krásnou Martinou: Budou se dělit miliardy!

Boris Ingr na cestě z pneumoonkologie: Jak je na tom vrah spisovatelky Monyové se zdravím?

Slavná Emilie přišla o syna: Hoch se utopil v bazénu! Otec ho nechal bez dozoru

Hrůza kousek od rodinných domů: Medvěd napadl pejskaře!

Otřesné podmínky na táboře pro děti: Málo jídla a pití, zesměšňování a urážky! Případ řeší ombudsman

Konec projektu Villa Gott: Jak rodiče Karla kupovali Bertramku? Kšeft s ministrem!