Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli
Z rozemleté pokrutiny firma dělá mouku, ze které se pečou sušenky či tyčinky.
|
Archiv Mendelova univerzita
„Situace se mění v posledních letech, kdy do firem přichází mladí lidé s novým myšlením,“ uvedla Viera Šottníková z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně.
|
Archiv Mendelova univerzita
Technologické postupy, které vymysleli odborníci z Mendelovy univerzity, už v praxi využívají moravské firmy.
|
mm
Prakticky všechno z vinařské produkce se dá v potravinářství ještě dál upotřebit.
|
mm
Jak z odpadu z tvorby vína vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli.
|
mm
Odborníci hledají i možnosti zpracování pivovarského mláta.
|
mm
Podle Viery Šottníkové z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně je význam vlákniny stále podceňován.
|
Archiv Mendelova univerzita
Mláto je velmi vhodnou variantou k obohacení potravin o minerální látky.
|
Archiv Mendelova univerzita
Zbytky, které zůstávají při výrobě vína lze nyní využít i jinak než jako krmivo pro zvířata.
|
Archiv Mendelova univerzita