Logo magazínu

Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli

2/9
Prohlédnout znovu

Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli

Z rozemleté pokrutiny firma dělá mouku, ze které se pečou sušenky či tyčinky. | Archiv Mendelova univerzita
„Situace se mění v posledních letech, kdy do firem přichází mladí lidé s novým myšlením,“ uvedla Viera Šottníková z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně. | Archiv Mendelova univerzita
Technologické postupy, které vymysleli odborníci z Mendelovy univerzity, už v praxi využívají moravské firmy. | mm
Prakticky všechno z vinařské produkce se dá v potravinářství ještě dál upotřebit. | mm
Jak z odpadu z tvorby vína vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli. | mm
Odborníci hledají i možnosti zpracování pivovarského mláta. | mm
Podle Viery Šottníkové z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně je význam vlákniny stále podceňován. | Archiv Mendelova univerzita
Mláto je velmi vhodnou variantou k obohacení potravin o minerální látky. | Archiv Mendelova univerzita
Zbytky, které zůstávají při výrobě vína lze nyní využít i jinak než jako krmivo pro zvířata. | Archiv Mendelova univerzita

Eliška (5) ze Zázraku Blesku bojuje se SMA: Vyprchával z ní život! Dojala i nemocnou Konvičkovou

Nemocný Hezucký z nemocnice: „Vysílám ze záhrobí!“ Syn mu položil mrazivou otázku…

Prokletí klanu Kennedyů: Do roka umřu, hlásí vnučka prezidenta (35)

Pospíšil má padesátiny! „Na krizi středního věku díky dceři nemám čas.“ Jak slaví kulatiny?

ONLINE: Česko zasypal sníh a komplikuje dopravu. Čeká nás další mrazivý týden!

Největší záhada Slavíků vyřešena! Proč nepřišla Gottová?