Logo magazínu

Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli

1/9
Prohlédnout znovu

Jak z odpadu vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli

Z rozemleté pokrutiny firma dělá mouku, ze které se pečou sušenky či tyčinky. | Archiv Mendelova univerzita
„Situace se mění v posledních letech, kdy do firem přichází mladí lidé s novým myšlením,“ uvedla Viera Šottníková z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně. | Archiv Mendelova univerzita
Technologické postupy, které vymysleli odborníci z Mendelovy univerzity, už v praxi využívají moravské firmy. | mm
Prakticky všechno z vinařské produkce se dá v potravinářství ještě dál upotřebit. | mm
Jak z odpadu z tvorby vína vytvořit sušenky? Geniální vědci z Brna na to přišli. | mm
Odborníci hledají i možnosti zpracování pivovarského mláta. | mm
Podle Viery Šottníkové z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně je význam vlákniny stále podceňován. | Archiv Mendelova univerzita
Mláto je velmi vhodnou variantou k obohacení potravin o minerální látky. | Archiv Mendelova univerzita
Zbytky, které zůstávají při výrobě vína lze nyní využít i jinak než jako krmivo pro zvířata. | Archiv Mendelova univerzita

Putinova výhra, Trumpova ostuda a poklonkování zločinci? Otázky kolem summitu na Aljašce

Veřejný konflikt manželů Čechových u baviče Krause: Tady začal krach?!

Jiřikovského odvedli v poutech, bitcoinová kauza budí opět vášně: Maláčová šije do Stanjury

Po tropických dnech studená fronta. Teploty klesnou i k dvacítce, přijdou další bouřky

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Lékařka záchranky Katka (40): Náhlá smrt manžela, požár bytu i 30 kilo dole! Nikdy to nevzdávejte, vzkazuje