Logo magazínu

Vlašáky jako podzimní dar přírody: 5 důvodů, proč je jíst, a skvělý recept na ořechové kuře

1/5
Prohlédnout znovu

Vlašáky jako podzimní dar přírody: 5 důvodů, proč je jíst, a skvělý recept na ořechové kuře

Vlašské ořechy. I když pro mnohé jsou vlašské ořechy známé spíše ve spojení s Vánoci a pečením cukroví, po zbytek roku by se na vašem stole rozhodně měly objevit. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, obsahují mangan, měď a omega-3 mastné kyseliny. Hrstička vás zasytí a dokáže odvrátit velký hlad. Navíc z nich získáte potřebné zdravé tuky. | Shutterstock.com
Konzumace vlašských ořechů může snížit riziko srdečních chorob díky svému obsahu zdravých tuků a antioxidantů. | SHUTTERSTOCK.COM
| profimedia
Pro zdravější spermie stačí jíst dvě hrsti vlašských ořechů denně | profimedia.cz - ilustrační foto
Vlašské ořechy snižují třeba i hladinu »zlého« cholesterolu. | profimedia.cz

Hejtmanka Vildumetzová „na životní křižovatce“: Konec kvůli krachu manželství?!

Překvapivá slova Dády Patrasové (69): Rozporuje dědictví po Aničce (†29)! I majetek...

Duka (†82) bojoval o život do poslední chvíle. Proč nešel dřív do církevního důchodu?

Velký čtenářský průzkum: Řekněte nám, co vás baví na Blesku!

„Pach mrtvoly ze sebe nesmyjete celé dny,“ vzpomíná legenda pražské kriminálky, emeritní major Hyhlík

ZNÁMKY Slavie: Sadílkův nejlepší výkon, nešťastník Provod. Talent ukázal potenciál