Logo magazínu

Sušenky, chipsy i káva: Mohou skrývat rakovinotvornou látku akrylamid!

4/4
Prohlédnout znovu

Sušenky, chipsy i káva: Mohou skrývat rakovinotvornou látku akrylamid!

Sušenky mohou obsahovat rakovinotvornou látku akrylamid. | scom
Akrylamid je škodlivá látka, která vzniká během tepelné úpravy při teplotách nad 120 °C (smažení, pečení, pražení nebo při průmyslovém zpracování) v potravinách obsahujících hodně škrobu, a to reakcí dvou látek – asparaginu a glukózy. | iStock.com
Akrylamid je škodlivá látka, která vzniká během tepelné úpravy při teplotách nad 120 °C (smažení, pečení, pražení nebo při průmyslovém zpracování) v potravinách obsahujících hodně škrobu, a to reakcí dvou látek – asparaginu a glukózy. | iStock
Jaké jsou limity podle EFSA? | archiv Blesku

Ohnivá pohroma pro Chorvatsko! Kdo chce Čechy vyhnat z ráje? Místní loví »šíleného žháře«

Jiřina Bohdalová (94): Akutní operace srdce!

Hrozivá nehoda balonu: Osm mrtvých v Brazílii

Smrtící frajeřina na poli: Mladík (†18) a dítě (†8) zemřeli při driftování v BMW

U Sicílie se potopila „nepotopitelná“ superjachta: Utopili se vlivní podnikatelé

Legendární tenistka Navrátilová v obavách: Bude muset utéct z USA?