Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
3
/
5
Prohlédnout znovu
Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
Klobouk holubinky vrhavky má nejprve má polokulovitý tvar, postupně se narovnává a nakonec vznikne uprostřed mělká prohlubeň.
|
iStock.com
Starší holubinky vrhavky blednou.
|
iStock.com
Bílá noha – další charakteristika holubinky vrhavky. Této houbě se daří na vlhkých místech a často ji naleznete přímo v borůvčí.
|
iStock.com
Holubinka jahodová, chutná houba podobná vrhavce, má načervenalou nohu a je také výrazně větší.
|
iStock.com
Jedlá holubinka mandlová má narůžovělý až nahnědlý klobouk. Líbí se jí – na rozdíl od vrhavky – na suchých místech.
|
profimedia
Příběh Viktorky (2) rozplakal Decastelo: Pomozme splnit 1. Vánoční zázrak Blesku
Šárka Grossová prodává rodinné sídlo: Už to nešlo!
Potraviny od ledna zdraží, varují zástupci řetězců. Ceny stoupnou až o deset procent
Natálie (†14) umrzla před supermarketem: Lidé chodili kolem, nikdo nepomohl!
„Punková pocta“ Schwarzenbergovi (†85): Karel žije dál. Kdo všechno zahraje v Lucerně?
Mnichovské letiště ruší lety: Může za to ledovka! Dotkne se to i spojů s Prahou