Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
3
/
5
Prohlédnout znovu
Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
Klobouk holubinky vrhavky má nejprve má polokulovitý tvar, postupně se narovnává a nakonec vznikne uprostřed mělká prohlubeň.
|
iStock.com
Starší holubinky vrhavky blednou.
|
iStock.com
Bílá noha – další charakteristika holubinky vrhavky. Této houbě se daří na vlhkých místech a často ji naleznete přímo v borůvčí.
|
iStock.com
Holubinka jahodová, chutná houba podobná vrhavce, má načervenalou nohu a je také výrazně větší.
|
iStock.com
Jedlá holubinka mandlová má narůžovělý až nahnědlý klobouk. Líbí se jí – na rozdíl od vrhavky – na suchých místech.
|
profimedia
Detaily smrti hrdiny (†62) filmu Raději zešílet v divočině: Utopil se s batohem na zádech! Spletl si autobus?
Trump škrtí dovoz z Evropy: Zabolí cla Čechy?… a odpoví Brusel stejnou mincí?
Neurolog Stránský o rekordních počtech boreliózy: Jak se správně zbavit klíštěte?
Influencerka Simona (28) zachránila buldočka Baileyho před tyrany: Majitelé s ním hodili přes plot!
Zakončení KVIFF očima Iny T.: Kdo uspěl na červeném koberci!
Další rána pro rodinu horolezkyně Kolouchové (†46): Pro úřady NENÍ mrtvá