Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
3
/
5
Prohlédnout znovu
Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
Klobouk holubinky vrhavky má nejprve má polokulovitý tvar, postupně se narovnává a nakonec vznikne uprostřed mělká prohlubeň.
|
iStock.com
Starší holubinky vrhavky blednou.
|
iStock.com
Bílá noha – další charakteristika holubinky vrhavky. Této houbě se daří na vlhkých místech a často ji naleznete přímo v borůvčí.
|
iStock.com
Holubinka jahodová, chutná houba podobná vrhavce, má načervenalou nohu a je také výrazně větší.
|
iStock.com
Jedlá holubinka mandlová má narůžovělý až nahnědlý klobouk. Líbí se jí – na rozdíl od vrhavky – na suchých místech.
|
profimedia
Odvolaný šéf Správy železnic: Zabavené peníze se zakázkami nesouvisí, únik informací mě zasáhl
Noční návštěva Mareše a ženy u Hezuckého: Už mě dohání světlo, tryznu nechci
Společná oslava Lely a Karlose: Zoufalý pokus slepit rodinu?!
Restart vztahů se Slovenskem? Okamura u Fica a Pellegriniho, v české delegaci i Turek
Sousedé oběti „vraždy přes kopírák“ v Mírově: Petra se dala na špatnou cestu! Pohřbí ji bez obřadu
Vyšetřování Babiše kvůli nákupu vily ve Francii: Jmenování premiérem nevadí, uvedla prokuratura