Logo magazínu

Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?

3/5
Prohlédnout znovu

Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?

Klobouk holubinky vrhavky má nejprve má polokulovitý tvar, postupně se narovnává a nakonec vznikne uprostřed mělká prohlubeň. | iStock.com
Starší holubinky vrhavky blednou. | iStock.com
Bílá noha – další charakteristika holubinky vrhavky. Této houbě se daří na vlhkých místech a často ji naleznete přímo v borůvčí. | iStock.com
Holubinka jahodová, chutná houba podobná vrhavce, má načervenalou nohu a je také výrazně větší. | iStock.com
Jedlá holubinka mandlová má narůžovělý až nahnědlý klobouk. Líbí se jí – na rozdíl od vrhavky – na suchých místech. | profimedia

Odvolaný šéf Správy železnic: Zabavené peníze se zakázkami nesouvisí, únik informací mě zasáhl

Noční návštěva Mareše a ženy u Hezuckého: Už mě dohání světlo, tryznu nechci

Společná oslava Lely a Karlose: Zoufalý pokus slepit rodinu?!

Restart vztahů se Slovenskem? Okamura u Fica a Pellegriniho, v české delegaci i Turek

Sousedé oběti „vraždy přes kopírák“ v Mírově: Petra se dala na špatnou cestu! Pohřbí ji bez obřadu

Vyšetřování Babiše kvůli nákupu vily ve Francii: Jmenování premiérem nevadí, uvedla prokuratura