Logo magazínu

Nejlepší houba do smaženice? Holubinka namodralá. Zjistěte proč

3/11
Prohlédnout znovu

Nejlepší houba do smaženice? Holubinka namodralá. Zjistěte proč

Pro holubinku namodralou jsou typické pružné lupeny. | iStock.com
Barva klobouku je u holubinky namodralé proměnlivá a může na něm být i více barev najednou, většinou ale převládají odstíny modré, fialové a růžové. | iStock.com
Holubinka namodralá může mít různé barvy. | Jan Kneifl
Holubinka namodralá, tentokrát více do hnědorůžové. | Jan Kneifl
Vzácně může být holubinka namodralá i okrová. Všimněte si i tvaru klobouku. Ten má nejprve tvar kopule, později se narovnává a nakonec začne připomínat široký trychtýř. | iStock.com
Starší houby mají na lupenech rezavé skvrny. | iStock.com
Holubinka podmračná se té namodralé podobá. | iStock.com
Holubinka mandlová je oproti holubince namodralé výrazně menší. | Jan Kneifl
Holubinka trávozelená | Jan Kneifl
Holubinka doupňáková | Jan Kneifl
Holubinka bukovka | Jan Kneifl

Hejtmanka Vildumetzová „na životní křižovatce“: Konec kvůli krachu manželství?!

Karel Šíp (80): Konec smlouvy na Všechnopárty! Co bude dál?

Závěry kontroly Hradu z dob Zemana: „Bordel“ v účetnictví i problém u zakázek

Velký čtenářský průzkum: Řekněte nám, co vás baví na Blesku!

„Pach mrtvoly ze sebe nesmyjete celé dny,“ vzpomíná legenda pražské kriminálky, emeritní major Hyhlík

Astroložka o nejmagičtějším úplňku roku: Výstraha pro 4 znamení! A rady, co dnes určitě nedělat…