Nejlepší houba do smaženice? Holubinka namodralá. Zjistěte proč
Pro holubinku namodralou jsou typické pružné lupeny.
|
iStock.com
Barva klobouku je u holubinky namodralé proměnlivá a může na něm být i více barev najednou, většinou ale převládají odstíny modré, fialové a růžové.
|
iStock.com
Holubinka namodralá může mít různé barvy.
|
Jan Kneifl
Holubinka namodralá, tentokrát více do hnědorůžové.
|
Jan Kneifl
Vzácně může být holubinka namodralá i okrová. Všimněte si i tvaru klobouku. Ten má nejprve tvar kopule, později se narovnává a nakonec začne připomínat široký trychtýř.
|
iStock.com
Starší houby mají na lupenech rezavé skvrny.
|
iStock.com
Holubinka podmračná se té namodralé podobá.
|
iStock.com
Holubinka mandlová je oproti holubince namodralé výrazně menší.
|
Jan Kneifl