Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kvůli uprchlíkům zadržela policie 60 Čechů: Byli agresivní na demonstraci

Autor: ČTK - 
21. června 2015
14:23

Šedesát českých občanů zadržela slovenská policie při demonstraci proti přílivu imigrantů do Evropy. Do zadržovací cely šli kvůli výtržnostem prováděným po konci demonstrace Stop islamizace Evropy!

V diskusní relaci hlavního televizního kanálu veřejnoprávní rozhlasové a televizní stanice RTVS to dnes řekl slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák.

Slovenští policisté podle dřívějších informací dohromady předvedli na služebny kolem 140 osob. K výtržnostem na různých místech Bratislavy došlo zejména po skončení protestní akce.

Česká diplomacie má informace o více než čtyřech desítkách zadržených českých občanů, kteří se v Bratislavě prý dopustili výtržnictví.

Z nich slovenská policie už 21 propustila, dalších 21 čekalo v celách předběžného zadržení, řekla dnes ČTK mluvčí Černínského paláce Michaela Lagronová.

Na demonstraci pod názvem Stop islamizaci Evropy přišlo několik tisíc lidí. Mezi nimi byly i skupinky Čechů včetně fotbalových fanoušků. Ještě před zahájením shromáždění policie zadržela několik účastníků protestu, u kterých strážníci našli atrapy výbušnin a takzvané chladné zbraně, mezi které patří například nože.

K výtržnostem pak došlo hlavně po skončení demonstrace. Skupina asi 300 osob, podle médií účastníků demonstrace, napadla v areálu Bratislavského hradu diváky cyklistického závodu.

Policie tam zadržela 25 osob, podle Lesyyho mezi nimi byli i Češi. Další výtržníci nedaleko hradu zase poškodili policejní vozy a po policistovi hodili dlažební kostku.

K incidentům došlo i na hlavním nádraží, kde prý například maskovaní extremisté házeli kameny po členech rodiny ze Saúdské Arábie. Násilnosti v metropoli odsoudili občanští aktivisté, lítost nad výtržnostmi vyjádřil i předseda parlamentu Peter Pellegrini.

Ministr vnitra Kaliňák řekl, že policie podle něj situaci zvládla a že po narušení veřejného pořádku zasahovala okamžitě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

egyptanka ( 21. června 2015 16:56 )

A bude hůř. Počkejte si na Brno a Prahu.

vog.ht. ( 21. června 2015 16:05 )

To se nediv, když jdeš po ulici a hajluješ.

vladekar ( 21. června 2015 15:04 )

Bude to nakonec jako tehdá u nás na Šluknovsku při demonstracích proti nepřizpůsobivým. Byl jsem označen za radikála a šel jsem domů zmáčenej z vodního děla.

1395 ( 21. června 2015 14:48 )

Jen tak dál nebo to tady zčerná.V Itálii už loví další opičáky.

Zobrazit celou diskusi