Nehoda, kterou v roce 1994 přežila, jí změnila život. Ležela zaklíněná v havarovaném autě, měla přeraženou páteř a těžký otřes mozku. „Druh tehdy zkoušel, co nové auto vydrží. Při předjíždění jsme dostali smyk. Řidič, s kterým jsme se srazili, zemřel,“ popsala.

Co se dělo po nárazu, neví. „Vzpomínám si jen, že se mi před očima promítl celý život. Pak jsem šla do nějakého prostoru a přitom mě zalil pocit blaha. Jinak to nemůžu popsat. Nic mě nebolelo, cítila jsem bezpečí, jako když mě někdo blízký objímá, a také silnou vůni mateřídoušky,“ zavzpomínala. „Byl to stejný pocit, jaký jsem mívala v dětství, když jsem byla nemocná a prababička mě léčívala čajem z mateřídoušky. Celý dům jí byl provoněný. A tahle vůně tam najednou byla. Byla to velmi intenzivní vzpomínka, jako by mě po celou tu dobu prababička chránila,“ dodala.

Po nehodě byla převezena do nemocnice ve Vrchlabí a poté vrtulníkem do Liberce. Během t ř í let absolvovala tři operace páteře. I díky tomu se jí nakonec podařilo vrátit se zpět do normálního života. Od té doby se jí ale změnilo vnímání, což potvrzují i její nejbližší. „Vyvinula se u mě zvláštní intuice. Cítím, když se má něco zásadního stát,“ popsala.