Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Silné bouřky se brzy vrátí, sledujte radar Blesku. Jakou spoušť v Česku už napáchaly?

Aktualizováno -
22. června 2021
18:25
Autor: ČTK, Mii, trm, kal, tsv - 
21. června 2021
11:52

Sotva se část Česka vzpamatovala z bouřek s krupobitím a přívalovými dešti, hrozí další. Od dnešního večera do středečního rána hrozí na jihu Čech, na jižní Moravě a také v Moravskoslezském a částečně v Olomouckém kraji. Český hydrometeorologický ústav upozorňuje, že bouřky bude provázet silný vítr. Přívalové deště dorazily už v pondělí odpoledne a v noci, hasiči měli nejvíc práce na jižní Moravě, Vysočině a ve středních Čechách. Prakticky pod vodou se ocitla obec Dolní Bojanovice. Bouřky provázelo i 25 tisíc blesků, uvedla pro Blesk Zprávy meteoroložka Dagmar Honsová. 

Sledujte počasí na radaru Blesku

Silné bouřky a tornádo v Česku
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Česká republika Česká republika Jihočeský kraj Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Karlovarský kraj Kraj Vysočina Kraj Vysočina Královéhrad. kraj Královéhrad. kraj Liberecký kraj Liberecký kraj Moravskoslez. kraj Moravskoslez. kraj Olomoucký kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Plzeňský kraj Praha Praha Středočeský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Ústecký kraj Vláda ČR Vláda ČR Zlínský kraj Zlínský kraj
Zobrazit nové zprávy
Datum:
Zobrazit další dny
11:35
25. 6. 2021

Plzeň i Plzeňský kraj připravují finanční pomoc pro Jihomoravský kraj, který ve čtvrtek zasáhly ničivé bouřky a tornádo. Plzeň je připravena poskytnout ze svého rozpočtu milion korun, Plzeňský kraj bude o výši rozhodovat v pondělí na jednání rady. Kraj i město pak na 7. a 8. července svolají mimořádná jednání svých zastupitelstev, která budou o pomoci zasaženým oblastem rozhodovat, řekly dnes ČTK mluvčí kraje Eva Mertlová a plzeňského magistrátu Eva Barborková.

„Jde o katastrofu, jež v okamžiku změnila život a osudy tolika lidem. Bohužel i zde v Plzni si stále ještě pamatujeme na ničivé povodně ze srpna 2002, a proto víme, jak je nyní zapotřebí každá podpora. Složky integrovaného záchranného systému odvádějí na místě skvělou práci, úplné odstranění následků ale bude dlouhou cestou, na niž bude potřeba hodně peněz. Proto se i my chceme zapojit,“ řekl primátor Martin Baxa. Do doby jednání zastupitelstva město zjistí, kam konkrétně a na jaký účel peníze pošle. S nabídkou pomoci se ozývají také jednotlivci z Plzně.

14:11
24. 6. 2021

Rodinný dům v Blovicích na Plzeňsku začal po noční bouřce hořet. Na vině je výboj, který udeřil do domu. Oheň se rychle rozšířil a byl z toho velký požár. Lidem uvnitř se nic nestalo, před plameny stačili včas utéct. „Požár zasáhl střechu a půdní prostor. Obytnou část domu se podařilo uchránit. Na místě jsme měli šest jednotek,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. I tak je ale škoda vysoká. Hasiči ji předběžně vyčíslili na tři čtvrtě miliónu korun.

07:02
24. 6. 2021

Na druhém povodňovém stupni pohotovosti byla před 05:30 Otava v Sušici a Rejštejně na Klatovsku a Volyňka v Něměticích na Strakonicku. 

Pohybovenadany ( 23. června 2021 01:43 )

Má někdo zájem na ME ve fotbalu soukromou Sessnou? Nasi fogbaloví bafunáři maji volná mista v letadle . A bez COVID testů !!

snehulak ( 22. června 2021 09:16 )

I u nás máme tenhle problém. V Pardubicích padají střechy, v Třebechovicích povodeň v Jaroměři také leje jak z konve. Jen v Hradci ani nekápne. To není PaneBože žádná spravedlnost!

naidka ( 22. června 2021 08:05 )

Bouřky jsou lokální a ty se špatně předpovídají. Včera jsem se odpoledne dívala na meteoradar a ojedinělý mrak s bouřkami byl zrovna nad Pardubicemi, jinak nikde nic. Dnes je vidět bouřky na Brněnsku a Olomoucku a jinde je jasno.

Jan Kocián ( 22. června 2021 02:11 )

V úterý po 3. hodině ranní lze očekávat velké větrné škody v Českých Budějovicích!

Jan Kocián ( 22. června 2021 00:07 )

ČHMÚ v pondělí selhal, protože nepočítal s velmi silnými bouřkami (výstraha na velmi silné bouřky se týkala úterního dne, ne pondělka)... ty přišly a postihly především východní Čechy a Moravu!

Zobrazit celou diskusi