Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fiasko na svatbě v Klatovech: Tohle je ženich na útěku! Proč řekl nevěstě »NE«?

Autor: František Prachař - 
7. srpna 2016
20:14

V sobotu 16. července stála Petra V. (24) spolu se svým snoubencem Tomášem M. (25) v obřadní síni radnice před starostou Klatov, který je měl oddat. Jenže ke sňatku na poslední chvíli nedošlo.

Na otázku starosty Rudolfa Salvetra, zda si ženich bere nevěstu za manželku, zazněla šokující odpověď »NE«. Účastník obřadu, který ho Nedělnímu Blesku celý popsal a který poskytl i fotografie, pořízené na svatbě mobilním telefonem, řekl: „Všichni úplně zkoprněli, jeden se díval na druhého, jako by hledal potvrzení toho, že se nepřeslechl.“

Ženich Tomáš M. svoje „ne“ doplnil ještě slovem „nemůžu“. Nevěsta stačila jen pronést: „Vždyť jsi mi to slíbil,“ ale on se k ní otočil zády a ze síně doslova utekl. Po pár vteřinách ho následoval i jeho svědek. Oba dva totiž přijeli na svatbu vozem až z Brna, kde ženich studuje, a svatebním hostům se už tehdy zdálo divné, že zaparkovali daleko od radnice.

„Svatebčané mohou zajet až ke vchodu, ale on postavil své auto hodně daleko od něj. Už to měl v hlavě spočítané a věděl, že se ženit nebude,“ je přesvědčen další z hostů pozvaných na svatbu. Nevěsta skončila v náruči své matky v slzách, ramena se jí otřásala pláčem a nebylo nikoho, kdo by ji nelitoval. „Ženich udělal dobře, že zmizel. Jinak by ho možná odnesli,“ výhružně dodal už citovaný svatebčan.

Petra s Tomášem nebyli žádnou rychle spíchnutou známostí. Oba studují v Brně, kde se i seznámili – před pěti lety. „Ona tenkrát Petra cosi studovala prvním rokem, ale moc ji to nebavilo, a tak hledala obor, kde by jí bylo líp,“ zavzpomínala starší paní, která žije v malé vesničce na Klatovsku, v sousedství domku, kde malá Péťa vyrůstala a kam jezdila ještě nedávno k babičce na prázdniny.

„To víte, já s nimi moc nebyla, ale Petra mi řekla, že chce být jako ten její. A tak přestoupila na jeho fakultu. Prosím vás, vždyť oni spolu chodili pět let, snad měli i společný pokoj na té jejich koleji,“ svěřila sousedka. Dodala, že Petřin nastávající jí prý snad měl v poslední době vyčítat, že chodí s jinými. „Ale to by ona nikdy neudělala, byla jenom s ním.

A o všechno se uměla postarat, uvařila, uklidila, všechno v domácnosti dovedla. Vždyť ji znám odmala,“ řekla přesvědčeně. Účastníci nepovedené svatby, se kterými Nedělní Blesk hovořil, ale i sousedé ze vsi, kde žije Petřina babička, se shodují v tom, že příčinu ženichova útěku »od oltáře« je třeba hledat s velkou pravděpodobností v jeho rodině.

Otec s matkou Tomáše M. do Klatov totiž přijeli na návštěvu rodičů Petry V. jen jednou, asi dva měsíce před ohlášenou svatbou. „Ale k něčemu tam mezi nimi došlo, k čemu konkrétně, to nikdo neví, ale prý se rozešli hodně narychlo a ne v dobrém. To vím od přítelkyně Petřiny maminky,“ prozradila rodinná známá.

„Ženichovi rodiče sice zaplatili hostinu v motorestu a penzionu v Neznašovech, asi pět kilometrů od Klatov, ale na seznamu hostů nakonec nebyli,“ řekl jeden ze svatebčanů. Motorest patří jistému panu Kitlovi, který zpočátku sice připustil, že se u něj měla »nějaká svatba« konat, ale mluvit o ní nechtěl.

„Vyhlásil jsem informační embargo a to platí pro všechny moje zaměstnance, tady vám nikdo nic neřekne,“ vyprovodil po krátkém povídání takřka přátelsky Nedělní Blesk ze dveří. Zoufalý pláč nevěsty po útěku ženicha pořád ještě zní spoustě svatebčanů z onoho 16. července v uších.

„Kdo by se jí divil, že to tak prožívala. Ale možná je to k lepšímu. Možná jim to klapalo za svobodna, ale v manželství je to jinak,“ je přesvědčena dáma, která se o svoje dojmy s Nedělním Bleskem podělila. „A jestli je to pravda s jeho rodiči, že se svatbou nesouhlasili, tak by to manželství budoucnost nemělo.“

Ne všichni jsou ale tak vstřícní. „Prosím vás, pět let se s holkou tahal, a nakonec ji s takovou ostudou odkopne? Ten člověk nemá charakter,“ prohlásila sousedka z vesničky, kam ke své babičce jezdila Petra pravidelně na prázdniny. V posledních letech i se svým vyvoleným, který se k ní nakonec zachoval víc než divně – nepochopitelně, a hlavně bezcitně. (Pozn. – Redakce zná pravá jména ženicha i nevěsty, s ohledem na jejich soukromí je ale pozměnila.)

marianskelazne ( 6. června 2017 16:06 )

Udelal dobre, kdyz se na to necitil, jen to mohl rici aspon o chvilku driv...,ale duvod urcite mel..

pohlavnenakazenajusa ( 15. srpna 2016 15:09 )

Lépe dobře oběšen, než špatně oženěn.

bizon_pepa ( 8. srpna 2016 14:51 )

Evidentne svadel nejaky vnitrni boj o kterem nic nevime. Jeden muj znamy taky zrusil svatbu v den kdy byla. Udelal tu chybu, ze jeho nastavajici prisla sms a on si ji precetl.

arne127 ( 8. srpna 2016 12:06 )

Asi věděl proč.Vy tady hájíte jednu stranu ta druhá strana se zde nevyjadřuje a dělá správně.Tady je vidět inteligence.A co její rodiče ty se nijak nevyjádřili asi nemají čisté svědomí

KooKoo ( 8. srpna 2016 11:13 )

Tak, je to ubožák, že to nechal zajít tak daleko. Vdaná tedy nejsem, takže nemůžu posoudit pocity na obřadu, ale stejně se zachoval jak krysa

Zobrazit celou diskusi